Denemarken gaat in milde lockdown, ondanks hoge vaccinatiegraad flinke groei aantal besmettingen

Gepubliceerd op 9 december 2021 om 10:09

Foto: Premier Mette Freriksen (Denemarken) © Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Denemarken heeft nieuwe maatregelen genomen tegen het bestrijden van het coronavirus. Met name de kerstvakantie op de basisschool begint eerder deze start op 15 december, ook moeten restaurants en cafés vanaf vrijdag om uiterlijk klokslag 00.00 uur dicht zijn. Nachthoreca zoals discotheken en soortgelijke uitgaansgelegenheden gaan op slot voorlopig en in concertzalen mogen maximaal vijftig bezoekers aanwezig zijn.

Denen krijgen verder het dringende advies geen sociale bijeenkomsten zoals kerstborrels bij te wonen en zoveel mogelijk vanuit huis te werken. De maatregelen zijn volgens premier Mette Frederiksen nodig om een volledige lockdown te voorkomen. "Het is vooralsnog steeds onze inschatting dat het tot nu toe mogelijk is om overgrote delen van de samenleving open te houden, dankzij de grote steun voor de vaccins." (waar is de logica, ze gaan weer op slot maar vaccins werken?)

Op dit moment is meer dan 82 procent van de bevolking van Denemarken volgens de Europese gezondheidsdienst ECDC volledig gevaccineerd. De Deense vaccinatiegraad ligt veel hoger dan die van veel andere Europese landen om ons heen. Denemarken stelt sinds een paar weken meer besmettingen vast dan ooit, maar de aantallen ziekenhuisopnames en sterfgevallen liggen tot nu toe nog ver onder de piek van vorige winter.

Foto: Grafiek oplopende besmettingen Denemarken

Jan Paternotte (D66) stelde in de Tweede Kamer dat we het voorbeeld van Denemarken moesten volgen de overgrote meerderheid heeft zich laten vaccineren. Zo als je kunt zien is dat nu ook geen voorbeeld meer, de besmetting rijzen het dak uit 


Help ons !!

Help Independent-News in de lucht te houden met een donatie zodat deze pagina kan blijven bestaan 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.