Limburgs Parlement stemt met flinke meerderheid tegen coronatoegangsbewijs op werk

Gepubliceerd op 7 november 2021 om 11:29

 Foto: Limburgs parlement ©Peter Schols

Een flinke meerderheid van het Limburgs Parlement heeft tegen gestemd om van hun werknemers een coronatoegangsbewijs te mogen vragen.

Er kwam een motie van PVV-statenlid Roel van Bijnen binnen en deze werd met 25 tegen 20 stemmen aangenomen.

Verdeeld

Het was niet te verwachten dat die meerderheid er zou komen dit is gebeurd omdat de statenleden van CDA, GroenLinks en Lokaal-Limburg verdeeld hebben gestemd, dus zonder fractiediscipline. De statenleden van PVV, Forum voor Democratie, SP, SVL en Partij voor de Dieren stemden natuurlijk en gelukkig wel allemaal voor. En zoals te verwachten die van VVD, D66, PvdA en 50Plus allemaal tegen.

Draagvlak

De motie was een antwoord op de wetswijziging die het kabinet aan het voorbereiden is om een coronatoegangsbewijs op het werk tonen mogelijk te kunnen maken. Er is nu gevraagd aan het provincie bestuur om dit in een brief aan het kabinet voor te leggen dat er in het Limburgs Parlement geen draagvlak is voor deze maatregel.

Recht op arbeid

In de motie van PVV-statenlid Van Bijnen stond dat het invoeren van een coronatoegangsbewijs op het werk alleen maar voor schijnveiligheid gaat zorgen en omdat gevaccineerde personen alsnog besmet kunnen raken met het coronavirus en anderen hiermee kunnen besmetten is deze maatregel niet verstandig. Ook kan het coronatoegangsbewijs ervoor zorgen dat werknemers die ongevaccineerd zijn hun werk niet meer kunnen doen. En daarmee worden diverse wetten met betrekking tot het recht op arbeid geschonden, dat is wat er geschreven staat in de aangenomen motie van de PVV.

Hoofdelijke stemming

Statenlid Van Bijnen is in zijn nopjes en heel blij dat deze motie is aangenomen. Hij heeft een hoofdelijke stemming aangevraagd omdat hij vooraf aan de motie al wist dat er binnen een aantal partijen verdeeldheid is over deze maatregel. “Ik vind het ook goed en belangrijk dat ieder statenlid bij dit soort principiële zaken zijn of haar eigen geweten kan volgen. Een persoonlijke afweging kan maken”, aldus Van Bijnen.


Help ons !!

Help Independent-News in de lucht te houden met een donatie zodat deze pagina kan blijven bestaan ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Resi
21 dagen geleden

Gelukkig ... want dat is broodroof. Zit in MIEN LIMBURG TOCH NOG GET VERSTENDJ

Ko.boer
21 dagen geleden

Top

Glaasker Roelof
21 dagen geleden

Ik ben tegen een corona paspoort weg er mee