Covidpil mag met spoed worden ingezet

Gepubliceerd op 5 november 2021 om 11:08

Foto: Molnupiravir, werkend medicijn tegen Covid-19.  © abaca

EMA: landen mogen Covid-pil met spoed in gaan zetten

Europese landen mogen de Covid-pil van MSD alvast gaan gebruiken dit.mag voordat het hele goedkeuringsproces is afgesloten. Dat heeft het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) van Amsterdam laten weten. De organisatie van EMA zegt er toe bereid te zijn de landen daarbij te helpen en te adviseren.

Het EMA kijkt goed mee met de testen van deze medicijnen, het medicijn tegen covid 19 is donderdag in Groot-Brittannië al goedgekeurd. Het meekijken naar het medicijn heet een rolling review en het is de laatste toetsing voordat MSD daadwerkelijk toelating aanvraagt om het te mogen gebruiken. Het EMA kan op dit moment nog niet aangeven wanneer het daadwerkelijke eindoordeel er is.

De naam van de Covid-pil is molnupiravir. Personen die positief worden getest op het coronavirus zouden deze pillen kunnen innemen het doel van dit medicijn is om de corona-symptomen niet erger te laten worden en zo de ernstige klachten te voorkomen. Dit medicijn zou ervoor moeten zorgen dat het aantal ziekenhuis/IC opnames en overlijden omlaag gaat.

,,Molnupiravir is daarom toegelaten voor gebruik bij mensen met milde tot matige COVID-19 en minstens één risicofactor om ernstige ziekte te ontwikkelen”, aldus de MHRA. Risicofactoren zijn vooral obesitas, een ouder als 60 jaar, diabetes en hartaandoeningen. Er wordt natuurlijk door verschillende mensen wel benadrukt dat dit geen alternatief is voor vaccinatie, want vaccineren zou nog beter zijn. ,,Dit betekent wel een doorbraak voor de meest kwetsbaren en mensen met een zwak immuunsysteem. Zij zullen binnenkort deze innoverende behandeling krijgen.”


Help ons !!

Help Independent-News in de lucht te houden met een donatie zodat deze pagina kan blijven bestaan ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Rob
een maand geleden

Willen ze zeggen dat er na anderhalf jaar nog steeds geen degelijk onderzoek is gedaan naar de positieve resultaten van Ivermectine, hydroxychloroquine en Inteferon alfa-2b?

Dus gooien ze nu een eigen cocktail op de markt waar niemand iets vanaf weet. Jaaaa jaaaaa🤡🤡