Zuid-Oost Brabant doet het goed op de corona kaart, het is rustig in de ziekenhuizen

Gepubliceerd op 28 oktober 2021 om 11:47

Foto: Elkerliek Ziekenhuis © Elkerliek ZiekenhuisElkerliek Ziekenhuis

Het aantal besmettingen én ziekenhuisopnames stijgen landelijk gestaag daarintegen is het in de ziekenhuizen in Zuidoost-Brabant nog heerlijk rustig als het om coronapatiënten gaat.

In totaal liggen in heel zuid-oost Brabant liggen er nu 8 patiënten op de intensive care.

Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven heeft 11 covidpatiënten, daarvan liggen er 2 op de ic. Dat is gedaald als je kijkt naar vorige week, toen waren er van de 12 mensen met corona 3 die op de ic lagen. ,,Daar moet wel bij worden verteld dat de oplopende aantallen tot vorige week behoorlijk verraste, maar de afgelopen week lijkt het weer stabiel te zijn”, voegt een woordvoerder van het ziekenhuis daar aan toe.

Bij het Máxima MC in Veldhoven verblijven 8 coronapatiënten, er liggen 2 mensen op de ic. Afgelopen week waren dat er nog 5, maar geen enkele op de ic. In het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond liggen 6 covidpatiënten, 3 verblijven op de IC (vorige week lagen er nog 2 op ic en 2 op de verpleegafdeling). In het Anna Ziekenhuis in Geldrop zijn 3 patiënten opgenomen waarvan 1 op de ic (vorige week waren dit er nog 4, met 1 op ic).

Over de tussenstand van wel- en niet-gevaccineerden kunnen alle vier de ziekenhuizen niets zeggen. ,,Wij houden echt niet bij of iemand wel of niet gevaccineerd is”, dat zegt een woordvoerder van het Anna Ziekenhuis tegen het AD. Landelijk gezien is het aantal opnamen op intensive cares 200.


Help ons !!

Help Independent-News in de lucht te houden met een donatie zodat deze pagina kan blijven bestaan ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.