Nóg besmettelijkere coronavariant komt in opmars in Engeland

Gepubliceerd op 22 oktober 2021 om 12:01

Foto: laboratorium ©adnkronos.nl

De kans is groot dat we te maken gaan krijgen met een besmettelijkere variant van het coronavirus.

De nieuwe afstammeling die is ontdekt van het coronavirus, die op dit moment veelal in Engeland rondwaart, lijkt voor 10 procent meer besmettingen te zorgen dan de huidige deltavariant waar we nu mee kampen.

Meer besmettingen zou uiteindelijk kunnen leiden tot een grotere toename van het aantal ziekenhuisopnames. De nieuwste versie van de deltavariant, die officieel de naam AY.4.2 heeft gekregen, was deze week voor Marokko al de reden om geen vluchten meer uit Engeland, Nederland en Duitsland toe te laten. De nieuwste variant, ook wel delta-plus zoals ze hem noemen, is begin deze maand in het zuidwesten van Engeland al bij meer als 14 procent van alle positief geteste mensen aangetroffen en is bezig met een stijgende lijn. In het Verenigd Koninkrijk is deze variant al voor bijna 10 procent van alle coronabesmettingen verantwoordelijk. 

Volgens de Engelse professor Francois Balloux, hoofd van het University College London’s Genetics Institute dat onderzoek doet naar de delta-plus variant is er op dit moment geen reden voor paniek omdat de verschillen van de originele deltavariant en de alphavariant waar de coronacrisis mee begonnen is vele malen groter was. De gewone Delta variant was volgens onderzoekers 50 tot 60 procent meer besmettelijk en zorgde wereldwijd dan ook voor nieuwe coronagolven, delta-plus is dan wel besmettelijker ‘maar niet zo totaal desastreus als we eerder in de 19mnd hebben gezien', zegt hij tegen de BBC. 


Help ons !!

Help Independent-News in de lucht te houden met een donatie zodat deze pagina kan blijven bestaan ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.