'drinkwatertekort in Amsterdam’ over 5 tot 10 jaar

Gepubliceerd op 22 oktober 2021 om 11:34

Foto: kwrwater.nl

De gemeente Amsterdam zal binnen vijf tot tien jaar met een tekort van drinkwater komen te zitten.

Dat er een tekort aan drinkwater ontstaat is een direct gevolg van het snel blijven groeiennvan de stad, dit zal er voor gaan zorgen dat de prijs van het drinkwater flink duurder gaat worden in Amsterdam. Dat blijkt volgens Het Parool zij hebben de toekomstvisie van Waternet voor de periode tot 2050, die het stadsbestuur van Amsterdam donderdag naar de gemeenteraad heeft gestuurd bekeken.

Ze komen capaciteiten te kort voor het maken van drinkwater en dat moet volgens het dagblad met ruim een 25 procent gaan stijgen, zeker met het toekomstbeeld als alle woningbouwplannen voor de regio Amsterdam mochten doorgaan.

De effecten van een te weinig drinkwater zal volgens wethouder Egbert de Vries zeer snel merkbaar gaan worden. „Als we nu niets doen, dan valt in de toekomst de druk weg en komt boven in een flatgebouw geen water meer uit de kraan, of ze moeten er voor gaan zorgen dat ze het water in de zomer gaan  rantsoeneren.”

Drinkwatertarief

Drinkwatervoorzieningsbedrijf Waternet, gaat tientallen miljoenen investeren, om aan de vraag van meer drinkwater te voldoen. Die investeringen zullen „een opdrijvend effect” hebben waardoor het drinkwatertarief dat de Amsterdammers betalen hoger zal worden.


Help ons !!

Help Independent-News in de lucht te houden met een donatie zodat deze pagina kan blijven bestaan ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.