Tattoo shop in Tilburg implanteert als eerste in Nederland de hand betaalchip

Gepubliceerd op 21 oktober 2021 om 12:14

Foto: hand implantaat © James Brooks/AP

Betalen bij de kassa door je hand tegen de pinautomaat te houden, het was een complot het is nu werkelijkheid

Het was een complot volgens merendeels van de Nederlanders, maar nu is het werkelijkheid. Als eerste in het land implanteert de Tilburgse tattooshop The Tattooist een betaalchip in je hand. Het is een rechthoekig, plat schijfje van zo'n  twee centimeter lang, dat onder je huid wordt ingebracht.

Tom Koole (57) heeft er al zo een hij wijst naar de bovenkant van zijn hand, de chip zit zo’n vier centimeter onder zijn ringvinger. Onzichtbaar verstopt: “Je ziet het dan ook bijna niet. Alleen als ik m’n hand plat neerleg, je ziet dan een kleine verhoging onder de huid. Maar dat zie je alleen als je weet waar hij zit, anders zie je het echt niet”. Verteld hij tegen Omroep Brabant

Op dit moment komen ze vanuit heel het land  ervoor naar Tilburg. Het zijn voor nu tien Nederlanders die de betaalchip nu geïmplanteerd hebben gekregen. Twee maanden geleden liet Tom de chip in Tilburg bij de tattoo shop inplanteren. “Ik voel ‘m nog een beetje wringen. 12 tot 24 maanden duurt dit proces voordat het spierweefsel helemaal is hersteld en je niets meer voelt van de chip.”

Tom heeft de chip laten implanteren omdat hij op zijn tijd vergeetachtig is: “Ik had vroeger geregeld dat ik m’n geld en m’n bankpasje weer eens was vergeten. Dat vond ik zo irritant.” Dus toen hij hoorde dat je een betaalpas kon laten implanteren door middels van een onderhuidse chip, stond hij daar zeer zeker voor open: “Je pas kan niet meer gestolen worden en het mooiste ik kan hem niet meer kwijtraken want hij zit letterlijk onder mijn huid. En ik vind die techniek stiekum ook wel mooi.”

Als je knieën het niet meer doen, neem je toch ook een implantaat?”

Tom is wel van de gadgets: zijn huisdeur gaat op afstand bediend automatisch open, bij zijn bank heeft hij een aantal schermen onder elkaar hangen, waarmee hij alles in en om zijn huis, zoals zijn zonnepanelen en het vliegverkeer boven Zeeland in de gaten kan houden. Hij beseft zich goed dat hij een vooroploper is: “De meeste mensen vinden het nog een eng idee. Maar ik vind er niks engs aan. Als je knieën het niet meer doen, neem je toch ook een implantaat?” (wat is dit voor vergelijking?)

"Als ik beroofd ben, kan ik altijd thuis komen.”

Alle gebruikers van de betaalchip zijn tot nu toe allemaal van het mannelijke geslacht. Maar daar gaat verandering in komen. Brigitte van Gestel, ze is de eigenaresse van tattooshop The Tattooist, neemt er zelf ook aankomende week ook een: “Niet om er mee te betalen. Ik zet er voor een keer duizend euro op. Daar ga ik niks mee doen. Alleen in noodgevallen, het is voor als ik ergens gestrand of beroofd ben. Zodat ik altijd weet: ik heb duizend euro bij me en ik kan altijd thuiskomen.”

Voor Tom is het betalen met de chip al een gewoonte: “Op den duur hoort het erbij. Je hebt dan ook niet meer het idee dat er iets raars onder je huid zit. Als de wond is volledig is genezen, dan is de pijn ook weg en dan hoort het gewoon bij je lichaam. Zo zie ik het tenminste.”

De bank heeft garandeert aan gebruikers van de betaalchip dat ze deze zeker acht jaar kunnen gebruiken. Kosten voor aanschaf, implanteren en activeren: 350 euro, maar na 8 jaar moet je deze dus alten vervangen?


Help ons !!

Help Independent-News in de lucht te houden met een donatie zodat deze pagina kan blijven bestaan ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.