transgenderprotest bij gebouw van Netflix ivm grappen over geslachtsdelen

Gepubliceerd op 21 oktober 2021 om 10:45

Foto's Netflix met regenboogvlag

Bij het kantoor van Netflix in Los Angeles waren gisteren zo'n honderd mensen aan het demonstreren.

Tussen deze demonstranten was ook een grote groep Transgenders aanwezig. Ze zijn ontzettend kwaad op Netflix hoe de streamingsdienst is omgegaan met uitspraken van cabaretier Dave Chappelle in een show die werd uitgezonden op netflix.

Chappelle heeft in de show The Closer enkele grappen gemaakt over de geslachtsdelen van transgenders. Hij maakte daarbij ook nog een opmerking dat de transgendergemeenschap "te weinig eelt op de ziel heeft".Ted Sarandos Netflix- baas heeft in eerste instantie gezegd dat hij achter de show zal blijven staan en heeft geweigerd om de show offline te halen, hij vond dat er geen grenzen waren overschreden en grappen maken mag.

Maar de demonstranten vinden dat de show The Closer van de streamingdienst afgehaald moet worden. Ze hebben daarbij steun gekregen van enkele Netflix-medewerkers en zoals je BLM kent hadden zij natuurlijk ook borden bij zich met teksten als "Trans Lives Matter" en "Team Trans". Gelukkig waren er ook tegendemonstranten in Los Angeles, die zich daar in tegen uitspraken voor Dave Chappelle en de vrijheid van meningsuiting, en ze leken met meer te zijn.

Dave Chappelle heeft eerder deze maand gezegd dat hij zich niet veel zal aan trekken van de kritiek van een kleine groep mensen dat overal om zeurt. Hij werd vervolgens bij een optreden in Los Angeles met luid applaus onthaald: "Als het zo voelt om 'gecanceld' te worden, dan vind ik het prima", zei hij toen.

Excuses van Netflix-baas

Onder de pro-transdemonstranten was natuurlijk ook Joey Soloway, de perfecte non-binaire vegetariër en feminist die twee Emmy's won als maker van de Amazon Prime-serie Transparent, ze heeft in ieder geval een tere ziel. De comedy die zij geproduceerd heeft gaat over een familie waarvan een van de ouders natuurlijk een transgender persoon blijkt te zijn (het nieuwe normaal). Soloway heeft Netflix opgeroepen om een transgender persoon toe te voegen aan de raad van bestuur.

(Waarom moeten overal transgenders, lesbiennes, homo's etc toegevoegd worden aan vanalles. Laat deze mensen net als een hetero in hun waarde)

Sarandos heeft eerder al zijn excuses gemaakt. Omdat hij dat zich niet had gerealiseerd dat hij door zijn laconieke reactie een groep medewerkers had gekwetst. Zegt hij achteraf dus onder druk van de media

Een van de personen die deze demonstraties heeft georganiseerd zegt dat die excuses goed zijn, maar gaat er wel vanuit dat Netflix zijn verantwoordelijkheid neemt voor de programma's die ze in de toekomst uitzenden.


Help ons !!

Help Independent-News in de lucht te houden met een donatie zodat deze pagina kan blijven bestaan ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.