Besmette man gaat met zijn QR-code toch overal heen: 'Ben vast niet de enige'

Gepubliceerd op 19 oktober 2021 om 11:14

Foto: Zo ziet de corona check app eruit © RTL

Gevaccineerd tegen het coronavirus en toch besmet

Als ben je besmet geraakt met het corona virus dan houdt niks je tegen om alsnog overal naar binnen te gaan. "Zijn dit dan de gedachtes die je hebt als je een QR-code krijgt voor de vaccinatie die je hebt gehad? Of vind je dit onverantwoord dat dit gewoon kan?" Dat vraagt een met corona besmette man zich af hij deelt dan ook zijn ervaring met Hart van Nederland.

Nadat hij en zijn echtgenote afgelopen vrijdag een coronabesmetting op hadden gelopen stelde zij zichzelf de vraag of ze nog wel overal naar binnen zouden mogen. "We hebben gebeld met de GGD en wat blijkt het is allemaal onduidelijk en wij kregen zelfs de bevestiging dat onze QR-code gewoon geldig blijft vanwege onze vaccinaties."

En ging het stel een dag na hun positieve coronatest lekker samen naar een etentje, en zijn ze zondag naar het Amsterdam Dance Event geweest en dan zitten ze maandag ook nog eens op het vliegtuig naar de zon. "Dit kon omdat wij niet ziek genoeg zijn/waren van corona om binnen te hoeven blijven en wij door onze vaccinatie geluk hebben onze QR-code’s blijven gewoon geldig dus zijn wij naar al onze geplande uitstapjes gegaan. Ik kan me niet voorstellen dat wij dan de enige zijn die na een vaccinatie toch besmet zijn geraakt en zijn QR-code behoudt om overal toegang te blijven houden."

Technisch is het onmogelijk

Dat een QR-code geldig blijft terwijl je een positieve coronatest in je handen hebt is al bekend bij de overheid. Afgelopen maand zei het ministerie van Volksgezondheid letterlijk "het is wat het is". "We hebben echt alle mogelijkheden bekeken om het aan te passen, maar dat blijkt technisch niet haalbaar", dat vertelde de woordvoerder eerder aan hart van Nederland.

De met corona besmette man zet daar ondanks dat hij zelf overal heen is gegaan zijn vraagtekens bij. "Dan is mijn vraag nog steeds eigenlijk aan de GGD, kan de QR-code dan niet uitgezet worden." Het ministerie benadrukte bij invoering al dat mensen hier een eigen verantwoordelijkheid in hebben. "Je wordt streng geadviseerde je te laten testen als je klachten hebt en als je positief test dat je in quarantaine gaat", aldus de woordvoerder toendertijd. Hij voegt er wel aan toe dat het "altijd een risico blijft"


Help ons !!

Help Independent-News in de lucht te houden met een donatie zodat deze pagina kan blijven bestaan ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.