Humberto Tan haalt uit naar Baudet, "Soms moet je niet zwijgen"

Gepubliceerd op 18 oktober 2021 om 10:45

Foto: Humberto, en Thierry ©RTL

Presentator Humberto Tan heeft politicus Thierry Baudet vanavond op een misselijke manier uitgehaald naar Baudet.

Enkele opmerkelijke uitspraken die de Forum voor Democratie-voorman gisteren over aids deed kunnen voor Humberto Tan niet langer door de beugel. ,,Baudet vindt het nodig om al dat leed maar even te bagatelliseren en volgens hem te overgieten met een racistisch, homofobisch sausje.” zo zegt hij in zijn speech op nationale TV

Beeld: Humberto ©Rtl

Twijfels sloegen toe

Humberto twijfelde zoals hij aangaf ‘enorm lang’ of hij er aandacht aan moest schenken. ,,Want vele van mijn collega’s gaan er niet op in. Die laten de opmerkingen veelal terecht links liggen. Internationaal wordt het dan wel opgepakt”, met deze woorden begin Humberto vanavond zijn talkshow. Hij vind (en daar gaat het al fout) dat hij er wat van moet zeggen omdat het hem persoonlijk raakt, op dat moment laat hij het fragment zien van de woorden die FVD-leider Thierry Baudet dit weekend uit heeft gesproken. (Mensen moeten echt eens beter leren luisteren, of de gehele uitspraak horen)


Dit gebeurd nu ineens allemaal naar aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 ze beginnen nu al met een afbraak campagne om forum van Democratie in een kwaad daglicht te zetten.

Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet reisde zaterdag naar Heerhugowaard om de kandidaten van zijn partij voor te stellen aan het wakker volk en zijn aanhangers een warm hart toe te spreken. Hij sprak daar ook zoals je Baudet kent over het coronavirus, hij deed ook enkele opmerkelijke uitspraken. Zo stelde de FvD-leider: ,,De kans dat een blanke heteroma aids krijgt, is kleiner dan de kans dat ‘ie door de bliksem wordt getroffen. Die kans is 0,000... is megaklein. Eigenlijk bestaat aids niet, in principe niet, voor blanke hetero’s. 

Baudet noemt de angst voor aids bij blanke mannen ‘irrationeel’ en ‘ dat komt door de big pharma met hun hele angstindustrie’. Het slikken van anticonceptie en dragen van een condoom om het overdragen van ziektes tegen te gaan noemt hij daarna ’onzin’. ,,En ik denk dat zoiets ook gebeurd is bij al die politici over corona. Ze kunnen gewoon niet meer normaal nadenken daarover.’’

Beeld: Vrijheids karavaan FVD ©FVD

Tijd voor verzet

Bizar en word tijd om stelling te nemen, vindt Humberto Tan. na hde beelden gaat Humberto verder “Goed, dus volgens Baudet zou het risico om aids te krijgen verwaarloosbaar zijn voor, zoals hij zegt, blanke heteromannen. Nou kan ik er allemaal officiële cijfers bij halen, bijvoorbeeld van het Aidsfonds, en laten zien dat het kolder is wat hij zegt, maar daar gaat het bij hem niet om.” (waar zijn die cijfers Humberto)

Hij vervolgt: “Want na de nazi-appjes, waardoor er een scheuring kwam in zijn partij, het liegen over vriendinnen die in de trein zouden zijn aangevallen en onlangs nog over de Holocaust die hij tussen aanhalingstekens plaatste alsof het niet echt zou bestaan, komt hij nu wéér met een verhaal wat de superioriteit van blanke heteromannen zou moeten onderstrepen.” 

Racistisch en homofoob

Daar is het Baudet om te doen, aldus Humberto. “En als hij wordt aangesproken op al deze uitlatingen, dan ‘hebben wij het niet goed begrepen’, ‘moeten wij niet zo overdrijven’ en ‘heeft hij het niet zo bedoeld’.”

Humberto vindt de aids-uitspraken walgelijk. “De broer van Mark Rutte, de broer van Eberhard van der Laan, mijn broer: alle drie zijn overleden aan de gevolgen van aids. En zoveel andere mannen en vrouwen die zijn overleden aan aids, maar Baudet vindt het weer eens nodig om al dat leed te bagatelliseren en te overgieten met een racistisch homofoob sausje. (…) Baudet bedankt.” 

Dat waren de woorden van Humberto Tan, telkens het verleden erbij halen, een verleden van diverse stukjes om je gelijk proberen te halen. Dit geldt hetzelfde als toendertijd met Pim Fortuyn hij werd verafschuwd door vele en zelf vergeleken met Adolf Hitler, en we weten allemaal hoe het met Fortuyn is afgelopen. Jaren later word Fortuyn geëerd door de media... Helaas kwam dat voor Pim Fortuyn te laat!!

Het doet mij denken aan een van de laatste uitgesproken woorden van Pim Fortuyn in de media "Dit land gaat naar de verdommenis"

Peter R. de Vries

Het was voor Humberto lang wikken en wegen of hij überhaupt hierop zou reageren. “Ik heb er ook heel lang met de redactie over geproken, want ik laat toch even mijn stem horen. Het is gewoon onzin, maar als je dat constant blijft doen laat je het ook voorbijgaan, en is niemand die er wat van zegt.”

Waarom doet hij het toch? “Ik moest heel erg denken aan mijn geliefde collega Peter R. de Vries. Zijn credo was: als je goede mensen laat zwijgen, dan laat je het kwaad voortwoekeren. Dit was gewoon te ver. Waarom zou je dit in hemelsnaam doen? 

Baudet reageerd geïrriteerd

Baudet reageert na de uitzending van Humberto terecht via Twitter: ‘Altijd maar die ‘verontwaardiging’ en emo-kaart om het debat te gijzelen. Mijn punt was dat in de jaren 90 Europese hetero’s werden geterroriseerd met angstbeelden over AIDS terwijl de kans daarop extreem klein was en is. En ik zei dit om uit te leggen wat er gebeurt met corona.’ als je goed hebt geluisterd zonder te knippen en te plakken hoor je dat Baudet dan ook zeggen, dus zijn we dan aan het framen of niet?

Laatste hiv-cijfers Nederland

Er waren in 2019 naar schatting 23.700 mensen met hiv in Nederland. Bij 96% van de mensen onder behandeling is het virus succesvol onderdrukt. Dat betekent dat hiv niet meer meetbaar is en niet meer kan worden overgedragen.

Medio 2019 werd het merendeel (63%) van de nieuwe hiv-diagnoses gevonden bij mannen die seks hebben met mannen (MSM). 28% van de diagnoses werd opgelopen via heteroseksueel contact. dat staat vermeld op: https://www.soaaids.nl


Help ons !!

Help Independent-News in de lucht te houden met een donatie zodat deze pagina kan blijven bestaan ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.