Californië verplicht (grote) warenhuizen speelgoed genderneutraal te verkopen

Gepubliceerd op 10 oktober 2021 om 14:14

Foto: speelgoed © Walmart

In de Amerikaanse staat Californië komt er een verplichting in 2024 om producten als speelgoed en kinderverzorgingsproducten ook op een genderneutrale manier aan te bieden bieden in (grote) warenhuizen.

De nieuwe wet die er gaat komen heeft betrekking op onder meer hygiëne- en verzorgingsproducten en speelgoed. Kleding valt er op dit moment nog niet onder maar ook dit kan zomaar veranderen.

Californië de eerste staat die deze wet toepast en waarin een "omstreden" wet zoals deze gaat gelden. De wet die gaat komen moet ervoor gaan zorgen dat afdelingen speciaal voor jongens en meisjes verboden word. Dat wil dus zeggen dat grote warenhuizen een "groot" aanbod" moeten hebben van producten die losstaan van de traditionele gedachtegang tussen jongens en meisjes.

Afgevaardigde Evan Low is de initiatiefnemer van deze wet. Hij zei dat hij "ongelooflijk dankbaar" is dat de wet waar hij zo voor heeft gestreden nu is aangenomen. "Deze wet gaat ervoor zorgen dat een meisje een politieauto, een brandweerwagen of dinosaurus kan vinden. En aan de andere kant, als je als jongen liever met "roze" poppen en met glitter wil spelen moet dat kunnen, waarom niet?", zei hij tegen de LA Times.

Warenhuis met Minimaal 500 werknemers

De wet gaat op dit moment alleen gelden voor warenhuizen met minimaal 500 werknemers. Een aantal andere grote warenhuizen zijn al een tijdje bezig met veranderingen een ervan is de manier waarop ze de producten aanbieden aan de burgers. Zo was het de warenhuisketen Target die al in 2015 gestopt is met op gender gesorteerde borden in zijn winkels.

Dit was de derde keer dat de Democraten de wetgeving erdoorheen probeerden te duwen in de staat. De wet werd met name bekritiseerd door een aantal leden van de Republikeinse Partij en door conservatieve groepen, die vinden dat de overheid niet voor ouders moet gaan bepalen wat ze voor hun kinderen moeten kopen, het is niet aan de staat maar aan de ouders geven zij aan. 


Help ons !!

Help Independent-News in de lucht te houden met een donatie zodat deze pagina kan blijven bestaan ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.