Rellen na demonstraties tegen coronamaatregelen en toegangpas in Rome

Gepubliceerd op 10 oktober 2021 om 12:51

Foto: Protesten Milaan (Italië) ©localteam facebook

Heftige protesten in Rome en Milaan (Italië) tegen de invoering van een coronapas

Het is in Rome en Milaan voor alle werknemers ontaard in ernstige rellen waarbij veel geweld is gebruikt vanuit de demonstranten maar veel vanuit de politie er werd zelfs traangas gebruikt. Duizenden demonstranten wandelden gisteren door de straten van de Italiaanse hoofdstad Milaan en kwamen meerdere keren in aanraking met de politie. Er zijn zo ver wij weten vier mensen gearresteerd, onder wie voorman Giuliano Castellino van het Forza Nuova een politiek partij in Italië die bekendstaat als extreem rechts in Italië, dat meldt persbureau ANSA. Een onbekend aantal agenten zou gewond zijn geraakt.

Beeld: Vastzetten van het verkeer in Milaan (Italië) ©localteam facebook

Er braken gewelddadige vechtpartijen uit en veel burgers zijn gewoond geraakt de politie agenten gingen de "relschoppers" te lijf met de langelat zoals standaard is geworden de laatste anderhalf jaar. Ook pepperspray, traangas en waterkanonnen zijn ingezet om de groepering uit elkaar te breken. Demonstranten probeerden door barricades te breken wat geregeld is gelukt ze gooiden met stoelen en vuurwerk, dat is op veel beelden te zien. Ook werden politieagenten met flessen en stenen bekogeld.

Rond 18.00 het begin van de avond gingen de demonstranten af op het hoofdkwartier van de grootste vakbond van het land, CGIL, dat werd bestormd. Op beelden van onafhankelijke media is te zien hoe boze inwoners van Italië agenten en bewakers aanvielen met stokken en vlaggenmasten en door liepen naar binnen. Uiteindelijk met veel moeite wist de politie de mensen het pand weer uit te sturen.

Foto: demonstratie in Milaan (Italië) ©localteam facebook


Help ons !!

Help Independent-News in de lucht te houden met een donatie zodat deze pagina kan blijven bestaan ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.