GGD adviseert de pieten geen snoepgoed te strooien ivm corona

Gepubliceerd op 9 oktober 2021 om 10:40

Foto: Sinterklaas intocht ©ANP

GGD West-Brabant adviseert: Pieten zouden bij de sinterklaasintochten dit jaar geen los strooigoed uit moeten delen.

De gezondheidsorganisatie heeft weer wat te melden dit keer om de pepernoten en ander strooigoed zoals mandarijnen etc in zakjes te doen en dan pas aan de kinderen te geven.

Het advies van de GGD heeft alles te maken met de  coronapandemie, dat laat woordvoerder Christ-Jan van Dongen weten aan het AD. Zoals hij het uitlegt: ,,Een van de belangrijkste maatregelen om het verspreiden van infectieziekten tegen te gaan dus ook corona (maar ook griep) is handhygiëne.”

De pieten die vanuit vroeger zijn gewend zijn om in de juten zak te rommelen en uit het niets een hand vol strooigoed te gooien of het uit te delen aan kinderen is verleden tijd volgens Christ-Jan, er  wordt iedere piet op het hart gedrukt te stoppen met het strooien ‘in één of andere hoek’. ,,Hoe meer je het snoep aanraakt met je handen, hoe meer kans en risico  dat het snoep besmet raakt met micro-organismen.” (volgens mij hebben wij een immuunsysteem)

Ga je over op zakjes vullen met snoep dan worden de hulpjes van Sinterklaas vriendelijk verzocht meerdere maatregelen in acht te nemen, aldus Van Dongen. ,, Geen handsieraden dragen. Er kunnen zich micro-organismen ophopen. Goed je handen wassen van tevoren en blijf hetzelfde doen ga niet tussen door iets anders doen of was je handen opnieuw nadat je bijvoorbeeld lunch pauze hebt gehad of naar de toilet bent gegaan.”

Handschoenen dragen

De GGD erkent dat de meeste pieten handschoenen dragen. Daarover zegt de GGD het volgende: ,, Dit is niet hygiënischer. Ook hier geldt dat handhygiëne de sleutel is om besmettingscyclussen te doorbreken. Uit ervaringen met handschoenen aan weten wij dat  er aan handhygiëne over het algemeen minder wordt gedaan. Daarom het advies raak zo min mogelijk iets aan tijdens het uitdelen of strooien en was regelmatig goed de handen .” 

 


Help ons !!

Help Independent-News in de lucht te houden met een donatie zodat deze pagina kan blijven bestaan ⬇️Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.