Na 1 november nog geen streep door corona-toegangspas

Gepubliceerd op 8 oktober 2021 om 11:05

Foto: missethoreca.nl

Het demissionaire kabinet gaat de coronapas begin november niet te schrappen 

De verlenging van het coronatoegangsbewijs gaat gebeuren wanneer de druk van coronapatiënten op de zorg niet veranderd zoals het er nu voorstaat. Dat melden bronnen van het kabinet tegen De Telegraaf.

Hoofdwaarschijnlijk gaat er wel iets gedaan worden aan de maximale bezetting van 75 procent die concertzalen zonder vaste zitplaatsen nu moeten handhaven. Het kabinet beslist als het goed is op 5 november over wel of niet laten verdwijnen of aanpassen van de veel te ver gaande coronamaatregelen. Op dit moment is de coronapas de belangrijkste. Met de zogeheten pas, een QR-code op de smartphone of afgedrukt op papier, bewijzen bezoekers dat ze zijn gevaccineerd, negatief zijn getest of hersteld zijn van corona. Het coronatoegangsbewijs is het nieuwe normaal in de horeca, theaters en bij sportwedstrijden, dat je dit vergelijkt met bepaalde zaken uit de tweede wereld oorlog is op dit moment goed te begrijpen.

QR-code levert geen grote problemen op

Als we Den-Haag moeten geloven levert de CoronaCheck-app volgens het ministerie van Volksgezondheid geen grote vervelende problemen op, al heeft de gedrags onderzoeksteam van het RIVM nog geen onderzoek gedaan naar de ervaringen en steun voor de maatregel onder de mensen natuurlijk. „Voor vele mensen werkt de app vlekkeloos”, zegt een woordvoerder van het ministerie. De app is een inmiddels ruim 12 miljoen keer gedownload, maar voor de meeste is het een nutteloze toegevoegde waarde. Op dit moment zijn er 40 miljoen keer gegevens opgehaald van een vaccinatie of test voor het maken van een QR-code, ofwel er is al 40 miljoen x ingecheckt bij een horecaondernemer, theater of bioscoop. Bij de helpdesks van de app wordt het steeds rustiger volgens het ministerie.

Op maandag 1 november mogen we weer in onze handen klappen want dan komt het OMT met een nieuw (gelogen) advies, daarna neemt het kabinet op vrijdag 5 november een besluit om onze vrijheid nog langer te beperken. Het opheffen van de coronapas zit daar echt niet bij is via bronnen al vernomen, ze vinden het gewoon te leuk denken wij, om mensen gek te maken. Zelfs na het pleidooi van de uit de laan gestuurde staatssecretaris Mona Keijzer (CDA), Zij die bij de invoering van de pas al aangaf en riep ’m zo snel mogelijk te laten vervallen omdat de maatregel ’niet uit te leggen’ is. Na haar uitgebreide interview in De Telegraaf werd ze op staande voet ontslagen, omdat ze de afspraak niet was nagekomen dat het kabinet met één mond praat zodat er geen verdeeldheid zou kunnen ontstaan, anders gezegd ze zij de waarheid maar die mag niemand weten natuurlijk.


Help ons !!

Help Independent-News in de lucht te houden met een donatie zodat deze pagina kan blijven bestaan ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.