coronatoegangsbewijs geen discriminatie, volgens rechter

Gepubliceerd op 6 oktober 2021 om 10:52

Foto: travelpro.nl

De voorzieningenrechter heeft vandaag bepaald dat het coronatoegangsbewijs toegepast mag (blijven) worden.

De invoering van het coronatoegangsbewijs is niet onrechtmatig, dat heeft de rechtbank in Den Haag in het kort geding uitgesproken. De QR-code die nodig is om een café of restaurant te bezoeken is volgens de rechter geen vorm van discriminatie. Het coronatoegangsbewijs mag dus toegepast blijven worden op de manier zoals het nu word toegepast.

"Het hanteren van het coronatoegangsbewijs is niet in strijd met het discriminatieverbod", dat spreek de rechter uit in zijn uitspraak

Net als bij vorige kort gedingen over coronamaatregelen is het uitgangspunt dat de rechter zich terughoudend moet opstellen bij de beoordeling van nieuwe maatregelen. Alleen als de Staat in redelijkheid niet voor het gevoerde beleid heeft kunnen kiezen of wanneer de Staat handelt zonder wettelijke grondslag, is er plaats voor ingrijpen door de rechter. Dat is hier niet het geval.

Voor de maatregel bestaat een wettelijke grondslag. Volgens eisers is er geen noodzaak meer tot het treffen van coronamaatregelen, maar de Staat heeft op begrijpelijke wijze uitgelegd dat die noodzaak nog steeds bestaat. De Staat heeft toegelicht dat het loslaten van de anderhalvemeterregel tot een aanzienlijke opleving van het virus kan leiden deze winter en dat dit risico alleen kan worden beperkt door een brede inzet van het coronatoegangsbewijs in risicovolle settings. Volgens het OMT en Van Dissel hebben ongevaccineerden een aanzienlijk grotere kans om besmet te raken dan gevaccineerden. Ook hebben ongevaccineerden volgens het OMT en Van Dissel een grotere kans om het virus door te geven. De Staat mag zijn beleid hierop baseren. Het zogenaamde “testen voor toegang" heeft daarmee een legitiem doel: de beperking van verspreiding van het virus.

Het hanteren van het coronatoegangsbewijs is niet in strijd met het discriminatieverbod. Voorshands is niet gebleken dat sprake is van een verschil in behandeling waarvoor geen objectieve en redelijke rechtvaardiging bestaat. Ook maakt het hanteren van het coronatoegangsbewijs geen onevenredige inbreuk op andere grond- en mensenrechten en de AVG. De Staat heeft dus in redelijkheid voor het invoeren van het coronatoegangsbewijs kunnen kiezen.

Het is natuurlijk geweldig, dat iedereen een kortgeding aanspand tegen de staat maar even serieus het gaat ons echt niet helpen.

Juist nu kan de corrupte rechtbank een uitspraak doen, in het voordeel van de staat!! En deze uitspraak is president voor ALLE zaken......

Dus HOU aub op met rechtzaken aanspannen
Je helpt hier alleen de politiek mee.... NIET HET VOLK


Help ons !!

Help Independent-News in de lucht te houden met een donatie zodat deze pagina kan blijven bestaan ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.