Ook QR code in Utrecht met Sinterklaasintocht

Gepubliceerd op 5 oktober 2021 om 15:11

Foto: Sinterklaas 

Utrecht wil een veelal normale Sinterklaasintocht, met een QR-code is dat mogelijk voor het Sinterklaas feest op Domplein

Na de coronaproof versie van vorig jaar wil de organisatie van de Sinterklaasintocht in Utrecht een vrijwel normaal mogelijke intocht op zondag 14 november. Wel is de organisatie bezig met de plannen van een QR-code die verplicht word voor het feest op het Domplein in Utrecht.

Twee delen van de intocht, de traditionele boottocht en optocht te paard, moeten voor elk kind toegankelijk zijn. Helaas zal Sinterklaas alleen niet van zijn boot gaan op de Weerdsluis, dat vertelt Bert Buizert, hij is de voorzitter van Stichting Stadsontspanning Utrecht. "De boottocht start zoals iedereen gewend is op het Ledig Erf. De boot gaat dan richting de Weerdsluis, maar er zal daar dit jaar helaas geen ontvangst zijn omdat het hier elk jaar traditioneel heel erg druk is. De plaats rond de Weerdsluis wordt in onze plannen afgezet met hekken en Sinterklaas zal dan bij de Monicabrug van boord gaan om te paard zijn weg te vervolgen richting het Domplein, waar hij zal worden onthaald door alle kinderen (waarvan de ouders dus een QR code hebben)."

Zo als het nu in de plannen staat is het de bedoeling dat het Domplein wordt afgezetet hekken en dat deze alleen toegankelijk zal zijn voor kinderen en voor ouders met een QR-code de entreebewijs is natuurlijk gratis. "We willen dat iedereen (behalve als je geen QR code hebt) bij de Sinterklaasintocht aanwezig kan zijn, alleen geldt voor het Domplein een evenementenregeling en zal je dus moeten bewijzen dat je gezond ben met een coronatoegangsbewijs", aldus Buizert.

De gemeente benadrukt in een reactie dat het vooralsnog gaat om een plan van de organisatie. Er is voor dit evenement nog geen vergunning verleend. Dat hangt onder meer af van de corona-ontwikkelingen in november, als deze tegenvallen zullen de kindjes misschien wel weer online de Sint moeten onthalen


Help ons !!

Help Independent-News in de lucht te houden met een donatie zodat deze pagina kan blijven bestaan ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.