Sinterklaasintocht, In deze stad heb je straks een polsbandje nodig ivm corona

Gepubliceerd op 1 oktober 2021 om 17:36

Foto: ©indebuurt Enschede

Op steeds meer plaatsen gaan ze polsbandjes gebruiken zodat het controleren op coronabewijzen makkelijker wordt.

Je hoeft dan maar een keer je QR-code te scannen, krijgt een polsbandje en voor die dag kun je dan bij meerdere horecazaken en soms ook theaters naar binnen. Zoals we hebben vernomen worden nu de bandjes ook verplicht bij een Sinterklaasintocht, dus nog meer uitsluiting.. kleine kinderen waarvan de ouders geen prik hebben gehad of zich niet laten testen mogen hier dan niet aan deelnemen, steeds meer vrijheden worden afgenomen en vele mensen slikken het als zoete koek.

De gemeente Roosendaal is die eerste gemeente die heeft aangegeven te gaan werken met de corona-polsbandjes tijdens de plaatselijke intocht van de Goedheiligman op zaterdag 13 november. Na een groen vinkje in de CoronaCheck-app mogen alleen toeschouwers met een polsbandje om aanwezig zijn bij het aanmeren van de pakjesboot of naar het officiële ontvangstfeest in het centrum van de Brabantse plaats.

Wat kan je wel zonder corona-polsbandje?

Iedereen zonder corona-polsbandje mogen wel langs de uitgestippelde route gaan staan, maar de gemeente vraagt van hen om niet mee te lopen met Sinterklaas en de pieten. Roosendaal ziet de intocht van de goedheiligman als een doorstroomevenement. Waar de polsbandjes te verkrijgen zijn word te zijner tijd bekend gemaakt en ook hoe het programma van de intocht er dan exact uit komt te zien is voor nu nog niet bekend

"Pure discriminatie hiermee komen ze direct aan onze kinderen, hopelijk gaan veel mensen hier net zoveel weerstand aan geven als ik, dit kan en mag niet en het is een grove inperking aan de vrijheid" zegt een inwoner van Roosendaal.


Help ons !!

Help Independent-News in de lucht te houden met een donatie zodat deze pagina kan blijven bestaan ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.