Nog steeds geen doorbraak in formatie, meer tijd is nodig

Gepubliceerd op 30 september 2021 om 01:20

Foto: binnenhof ©Kevin Bergehenegouwen https://www.shutterstock.com/nl/g/alwaystaketheshot

Nog geen doorbraak in formatie, minderheids en extra parlementairkabinet is uitgesloten

Er is nog geen doorbraak in de formatie ook woensdag nog geen uitsluitsel. Niet alle fracties hebben een besluit kunnen nemen na beraad met de fracties, dat heeft de woordvoerder van de informateur Johan Remkes woensdagavond laten weten. Volgens bronnen uit Den-Haag ligt er een optie en dat is de oude coalitie van VVD, D66, CDA en ChristenUnie voort te zetten. Wij zijn benieuwd wat de ChristenUnie hiermee gaat doen.

woensdag laat in de middag heeft VVD'er Mark Rutte laten weten dat in zijn fractie wel een besluit is genomen, maar wat dat besluit voorsteld, heeft hij er niet bij verteld. het zou maar om mogelijkheid gaan, aldus Rutte.

Een woordvoerder van fractie leider Sigrid Kaag (D66) laat weten dat er bij hen nog geen besluit is genomen.

Wopke Hoekstra van het CDA is stil en heeft nog niks van zich laten horen sinds hij zich met zijn fractie is samengekomen..

Later deze week, donderdag middag om precies te zijn is het de bedoeling dat de gesprekken tussen Rutte, Kaag en Hoekstra bij Remkes verder gaan. De fractie leider van CU, Gert-Jan Segers zit daar dan nog niet bij.

Wordt vervolgt

Minderheidsvariant en extraparlementair kabinet van tafel geveegd

Een uitgebreid onderzoek naar een minderheidskabinet, dat was de oorspronkelijke opdracht die Remkes zou moeten vervullen, deze optie werd dinsdag al snel van de tafel geveegd. woensdag werd al snel duidelijk dat de andere mogelijkheden, zoals een extra parlementair kabinet, ook geen kans van slagen zou krijgen.

D66 leider Sigrid Kaag heeft zich sinds de verkiezingen constant flink afgezet om de coalitie zoals deze was voor de verkiezingen voort te blijven zetten. Maar omdat D66 te grote diversiteit ziet met medische ethiek zoals abortus, emancipatie en individuele vrijheden.

De formatie is nu al ruim een half jaar bezig en tot op de dag van vandaag is nog geen dag dat er officieel inhoudelijk onderhandeld is.


Help ons !!

Help Independent-News in de lucht te houden met een donatie zodat deze pagina kan blijven bestaan ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.