WHO-werkers vergrepen zich tijdens de missie voor Ebola in Congo aan dames

Gepubliceerd op 29 september 2021 om 14:36

Foto: Tedros Gebrahesus ©nu.nl

Een groot schandaal komt op dit moment aan het licht over een aantal WHO-werkers die tijdens hun missie in Congo dames hebben misbruikt.

Deze WHO medewerkers werden ingezet bij de bestrijding van het Ebola-virus in Congo. Rond de 80 hulpverleners vergrepen zich daar aan vrouwen alsof het niets is.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is een tijd geleden onder de loep genomen door een onafhankelijke onderzoekscommissie. Het onderzoek van Reuters en The New Humanitarian was de aanleiding. De resultaten van dit onderzoek zijn gisteren naar buiten gekomen en wat blijkt, dat er zeer zeker seksueel misbruik plaatsvond in Congo door medewerkers van het WHO.

WHO-werkers waren op een  Ebola-missie in Congo

De WHO is een onderdeel van de VN-organisatie, en misschien weet u het al maar zo houd de VN zich met name bezig met internationale veiligheid en mensenrechten. Verschillende buitenlandse media zo als de newyork Times schrijven over het misbruik schandaal en ook de Volkskrant heeft hier een heel groot nieuwstuk aan gewijd

Het misbruik van de dames vond plaats tussen 2018 en 2020 in Congo. Meisjes en vrouwen kregen bij de Ebola-missie hulp of werk in ruil voor seks. Op dit moment worden er negen daders aangewezen en beschuldigt van verkrachting. Onderzoeker Malick Coulibaly bracht naar buiten dat de daders weigerden voorbehoedsmiddelen te gebruiken en sommige slachtoffers werden zelfs gedwongen een abortus te plegen. Bijna alle verdachten werkten toendertijd voor de WHO en woonachtig in Congo. Maar er zijn ook een aantal internationale verdachten bij betrokken. 21 verdachten waren op dat moment in vaste dienst van de WHO. Zij waren bedoeld om mensen te dienen en te beschermen niet om ze nog meer pijn te doen. Vier van deze verdachten zijn inmiddels ontslagen.


Help ons !!

Help Independent-News in de lucht te houden met een donatie zodat deze pagina kan blijven bestaan ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.