Frankrijk: QR code president Macron is gelekt via Social media

Gepubliceerd op 21 september 2021 om 22:31

Foto: Emmanuel Macron ©EPA

QR-code van Franse president Macron is gaat viraal op sociale media

Er is een screenshot van de QR-code van de Franse president Emmanuel Macron die rondgaat via de sociale media's. Afgelopen maandag gaat de foto rond met daarop onder andere de vaccinatiedatum van de president. Te zien is dat Macron op 13 juli 2021 het vaccin van Pfizer zou hebben gekregen.

Het kantoor van de president bevestigt dat de QR-code is gelekt, wie dat heeft gedaan is nog niet bekend. "Het kan zowel een ongeluk als opzet geweest zijn".

Het is een afbeelding die sinds maandagavond gemakkelijk te vinden is op internet: het screenshot van de QR-code is gekoppeld aan je gezondheidspas, deze is hetzelfde als alle andere die miljoenen Fransen die een QR code hebben. Behalve het verschil met deze QR code is dat deze van Emmanuel Macron is. Op sociale media roepen vele gebruikers op om het te gebruiken als gezondheidspas. 

Als ze de code scannen met de TousAntiCovid-Verif-applicatie, komen de identiteit van Emmanuel Macron en zijn geboortedatum naar voren. Dinsdag bevestigde het Elysee-paleis dat het inderdaad de gezondheidspas van het staatshoofd was en dat er "speciale regelingen" zouden worden getroffen  zonder te specificeren wat de aard van deze regelingen was, zelfs als 'we kunnen aannemen dat bij uitzondering de QR-code zal worden gewijzigd en degene die op internet wordt uitgevoerd, wordt deze toegevoegd aan de "zwarte lijst" van TousAntiCovid, waardoor de codes die daarin verschijnen inactief worden.

De QR-code (hier gedeeltelijk vervaagd) van de president van de republiek die op internet in omloop is gebracht © Radio France / Victor Vasseur

Verboden te gebruiken

Het gebruik van een frauduleuze QR-code is in Frankrijk in ieder geval verboden, net als het delen van uw eigen code (of die van iemand anders). Een boete van 135€ wordt toegepast in geval van gebruik van de code van een ander, of het nu die van de president is of die van uw buurman. Bij herhaling kan de gevangenisstraf oplopen tot zes maanden.


Help ons !!

Help Independent-News in de lucht te houden met een donatie zodat deze pagina kan blijven bestaan ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.