Politie grijpt onnodig in bij corona bordenprotest Eindhoven

Gepubliceerd op 19 september 2021 om 11:11

Foto: Bordenactie Eindhoven 18-09-2021

De Eindhovense politie heeft zaterdagavond nutteloos ingegrepen omdat ze volgens hun zeggen wilde voorkomen dat zo'n 20 demonstranten de jaarlijkse viering van de bevrijding van Eindhoven zouden verstoren.

Bij het protest in het centrum van de stad zijn 2 aanhoudingen verricht, omdat zij niet voldeden aan de indentificatie "plicht".

Volgens burgemeester John Jorritsma wilden de demonstranten ‘uiting geven aan hun ongenoegen dat de stad haar bevrijding viert, terwijl zij nog niet bevrijd zijn van de coronamaatregelen'. Ze stonden rond 19.00 uur onder meer op de Keizersgracht, met protestborden met teksten als ‘Vaccinatie = geen vrijheid’ en ‘Stop uitsluiting van mensen’.

Agenten waren dan ook in grote hoeveelheid aanwezig om ervoor te zorgen dat de demonstranten het Stadhuisplein niet bereikten, dat was in verband met de besloten viering van 18 september het plein was helemaal afgesloten. Burgemeester Jorritsma kreeg gisteren in de middag rond 17.00 uur al enkele signalen vanuit de politie dat ze een protest aan voelde komen. ,,Natuurlijk moet je daar altijd rekening mee houden,  ook op een dag als deze. Daar moet je dan goed op inspelen en dat hebben we voor ons gevoel dan ook gedaan Gelukkig bleek het geen grote groep.” (anders was het vele male lastiger geweest)

Groot onrecht word er mensen aangedaan

In zijn spreekrede op het Stadhuisplein ergerde Jorritsma zich met de vergelijkingen die door corona-demonstranten met de Tweede Wereldoorlog worden gemaakt. ,,Alle reacties zijn wel begrijpelijk, maar niet alle reacties zijn dan ook helpend.” De vergelijkingen met de oorlog doen Jorritsma ‘pijn'. ,,Deze doen groot onrecht aan de offers die mensen hebben gebracht, het verdriet dat ze elke dag voelen, het gemis van hun vermoordde dierbaren en de herinneringen aan alle afschuwelijke gebeurtenissen", zo sprak de Eindhovense burgemeester tot de ruim 200 genodigden op het Stadhuisplein. 

Volgens de demonstranten ligt het verhaal van de bordenactie heel anders, een van de gister aanwezige demonstranten zegt dat ze ten alle tijden hun ongenoegen mogen uitten, "we vielen niemand lastig en waren totaal niet van plan aan ordeverstoring of wat dan ook te doen en we stonden alleen op de keijzersgracht" 

Een ander persoon die gister aanwezig was is behoorlijk boos over een artikel in het Eindhovens dagblad en om de uitspraken van burgemeester Jorritsma, "wij doen geen vlieg kwaad en telkens worden we weggezet als "extreemrechts" we willen gewoon onze vrijheid terug dat is toch niet raar, ze zaaien in Den-Haag verdeeldheid door hun medische uitsluitingen" 

Het hele artikel van het eindhovensdagblad is volgens de demonstranten een leugen, "er waren 2 aanhoudingen. Uit niks blijkt de vergelijking met de 2de wereld oorlog we stonden ALLEEN maar op de keijzersgracht en niet zoals ze zeggen 'onder meer' en er is geen 'identificatieplicht' als je geen strafbaarfeit hebt gepleegd, agenten gooiden het op art 8c , dat kun je verweren met art.8a"

Met de vraag of er een vervolg komt geven ze aan dat we dat vanzelf gaan zien, dus wordt vervolgt

Foto: teksten op de borden eindhoven


Beeld: borden actie Eindhoven © Independent-News


Help ons !!

Help Independent-News in de lucht te houden met een vrijwillige donatie ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.