Vaccinatie in de zorgsector, geen dwang en drang naar wel onder druk

Gepubliceerd op 15 september 2021 om 10:02

Foto: zorgmedewerker © centraalbeheer.nl

Werkgevers in de zorg krijgen de mogelijkheid om vast te leggen of iemand gevaccineerd is.

Dat kan helpen bij het maken van werkroosters, zei minister Hugo de Jonge. "Dat wordt dus geen plicht, en het is alleen in de zorgsector."

Minister Hugo de Jonge besteedde ook extreem aandacht aan mensen die zich niet willen laten vaccineren in de zorg. Hij benadrukte dat vaccinatie altijd een vrije keuze blijft, maar zei ook: "Keuzes hebben consequenties, niet alleen voor jezelf, ook voor anderen. De vrijheid van een kleine groep mensen die zich niet wil laten vaccineren beperkt de vrijheid van het meerendeel van de mensen die dat wel heeft gedaan. Laten we benadrukken dat de prijs van die vrijheid om je niet te laten vaccineren wel heel hoog is.

U hoeft uw werkgever niet te vertellen of u wel of niet gevaccineerd bent.

Volgens de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) mag uw werkgever daar niet naar vragen. Behalve als er een uitzondering komt vanwege de volksgezondheid. Dan moeten de Eerste en Tweede Kamer daar eerst wel een uitzonderingsregel voor maken. De bedrijfsarts mag wel vragen of u gevaccineerd bent maar u bent niet verplicht te antwoorden. Hij mag deze informatie echter niet doorgeven aan de werkgever. De bedrijfsarts heeft immers een beroepsgeheim.

Beste zorgmedewerkers u heeft 1.5 jaar moeten werken zonder vaccinatie een hele tijd zonder beschermingsmiddelen, wij zijn trots op jullie laat jezelf niet dwingen!


Help ons!!

Help Independent-News in de lucht te houden met een vrijwillige donatie ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.