Er is een Bedrijf die uitgestorven wolharige mammoet weer tot leven wil wekken

Gepubliceerd op 14 september 2021 om 12:02

Foto: Mammoet © fossiel.net

Amerikaanse wetenschappers hebben 15 miljoen dollar (12,7 miljoen euro) opgehaald om er voor te zorgen dat de wolharige mammoet weer tot leven gewekt kan worden.

Tenminste, er is een idee is om een soort hybride van de olifant en de mammoet samen te smelten die zou dan kunnen overleven in extreme koude temperaturen.

Dat staat geschreven in de Britse krant The Guardian. De harige olifantensoort de Mammoet stierf zo'n 10.000 jaar geleden uit. Het is natuurlijk dan ook niet de eerste keer dat de moderne wetenschap speelt met de natuur en met het idee om het dier 'opnieuw tot leven' te wekken. Met het ophalen van de 15 miljoen dollar zit er voor het eerst in de geschiedenis schot in de zaak.

DNA kruisen van mammoet en olifant

Het geld is ingezameld door het gloednieuwe bedrijf Colossal, dat zich wil puur en alleen bezighoud met biowetenschap en genetisch onderzoek. (Rommelen met de natuur dus)

Het olifanten-DNA moet worden aangepast dit gebeurd door er mammoetkenmerken aan toe te gaan voegen, zoals extreem dikke haren en een dikke vetlaag, deze zijn beide beschermend tegen de extreme kou.

Embryo's van de kruising gaan vervolgens ingebracht worden bij Aziatische olifanten, die met uitsterven zou worden bedreigd. Mocht dat niet werken en mocht daar niks uitkomen, dan valt de keuze op kunstbaarmoeders, die er dus al jaren zijn

Nieuw leefgebied voor de resistente olifant

Als alles volgens plan gaat verlopen en het lukt om de Aziatische olifant te bevruchten, hoopt Colossal dat over ongeveer zes jaar de eerste kalfjes worden geboren. Aan The Guardian vertelt een van de initiatiefnemers dat er een doel is om 'een tegen de kou resistente olifant te maken, die zich gedraagt én eruitziet als een mammoet'. (Waarom geen idee, een experiment met de natuur dus)

Uit wetenschappelijke groepen is er ook veel kritiek op het onderzoek, waarvan het doel niet alleen het terugbrengen van de wolharige mammoet is, maar de Aziatische olifant ook nieuw leefgebied moet krijgen op Siberische toendra's.

Er zijn onder meer twijfels of bestaande olifanten wel met de 'nieuwe' mammoeten willen paren.


Help ons!!

Help Independent-News in de lucht te houden met een vrijwillige donatie ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.