In de UK kunnen 50-plussers vanaf herfst derde coronaprik halen

Gepubliceerd op 14 september 2021 om 10:38

Foto: Britse vlag

Derde coronaprik voor de Britten vanaf de herfst

In het Verenigd Koninkrijk mogen mensen die ouder zijn dan 50 jaar vanaf de herfst als ze willen een derde coronavaccinatie gaan halen, dat melden de Britse media zoals The Times en Sky News.

We hebben het dan over zorgmedewerkers, mensen met een zwakke gezondheid en 80-plussers zij zijn als eerste aan de beurt voor hun derde prik, zoals ook met de eerste prikken gebeurd is word er in leeftijd naar beneden gewerkt. De derde prik wordt minimaal zes maanden na de tweede inenting gegeven. De Britten waren een van de eerste met inenten, en zijn de eerste groepen al snel aan de beurt.

Of de derde prik ook daadwerkelijk gaat helpen, is voor nu nog twijfelachtig. Het medische vakblad The Lancet publiceerde gisteren dan ook een artikel van achttien personen die onderzoek hebben gedaan naar de derde prik waarin duidelijk staat vermeld dat er voor nu geen bewijs is dat een derde prik gaat helpen. Volgens de onderzoekers biedt een booster niet nog meer immuniteit tegen het coronavirus, dus is het onzin dat mensen nu nog een booster gaan halen.


Help ons!!

Help Independent-News in de lucht te houden met een vrijwillige donatie ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.