Remkes praat aanstaande woensdag met kleine partijen over gedoogsteun

Gepubliceerd op 13 september 2021 om 13:03

Foto: Johan Remkes © Wikipedia

Informateur Johan Remkes praat aanstaande woensdag met de alle andere partijen dan de zes die de afgelopen periode constant aan tafel zaten.

Bronnen rondom de formatie geven aan dat Remkes waarschijnlijk wil gaan praten met de partijen die de motie voor zijn benoeming als informateur ondersteunden. Dat zijn volgend hen JA21, Volt, Groep Van Haga, de SGP en Fractie Den Haan. Het is nog niet definitief bekend gemaakt dat zij worden uitgenodigd voor een gesprek, maar we weten allemaal dat VOLT niet kan wachten om te knuffelen met de rest.

De informateur is aangesteld om te gaan onderzoeken of er verder in de Tweede Kamer enige steun is voor een mogelijke gedoogconstructie, dat moet een combinatie van VVD, D66 en het CDA gaan worden. Afgelopen week heeft hij al gesproken met de partijen zoals de ChristenUnie, GroenLinks en de PvdA. De linkse partijen hebben duidelijk aangegeven aan de informateur dat zij geen gedoogsteun gaan geven aan een minderheidskabinet.

Formatiegesprekken zijn eerder deze week niet mogelijk geweest door de overbeladen agenda's. Of dit tevens met Remkes zijn werkzaamheden als gouverneur in Limburg te maken heeft, is voor ons nog onbekend.

Remkes heeft vorige week al aangegeven dat succes niet gegarandeerd is in deze formatie het is een lastige klus. Hij is duidelijk geweest naar de partijen toe en vindt dat partijen per direct moeten stoppen met elkaar uit te sluiten. "Als de houding niet veranderd, dan ben ik er als informateur snel klaar mee." We hebben van horen zeggen dat D66 niet zit te wachten om door te gaan met een minderheidscoalitie met VVD én het CDA. Eerder sloten VVD en CDA al samenwerking met zowel GroenLinks als de PvdA uit.

De soap serie van Den-Haag gaat nog wel eventjes door.


Help ons!!

Help Independent-News in de lucht te houden met een vrijwillige donatie ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.