echtgenote Pieter Omtzigt, stopt als raadslid CDA in Enschede

Gepubliceerd op 13 september 2021 om 12:43

Foto: Ayfer Koç ©EO

Ayfer Koç, is de echtgenote van Pieter Omtzigt, zij gaat zich bij de gemeenteraadsverkiezingen niet meer verkiesbaar stellen als raadslid voor het CDA in Enschede. Dat heeft zij laten ze weten in een brief op Twitter. Ze heeft er voor gekozen om te blijven zitten tot de verkiezingen dit is om haar periode als raadslid netjes af te sluiten.

"De afgelopen tijd was door de gebeurtenissen binnen het landelijk CDA een enorme worsteling voor mij, mede door de grote persoonlijke impact op mijzelf en mijn gezin. Dat maakt dat ik mij niet meer vol enthousiasme, passie en overtuiging kan inzetten als CDA-volksvertegenwoordiger", zegt Koç in de verklaring.

De afdelingsvoorzitter van het CDA in Enschede, Laura Pierik, zegt dat ze het snapt en begrip heeft voor het besluit van Koç."Er is bij iedereen enorm respect en steun voor de manier waarop ze ook de afgelopen maanden door is gegaan als geweldig raadslid voor het CDA Enschede, ondanks de complexe landelijke situatie rondom het CDA en haar man Pieter Omzigt", aldus Pierik.

Omtzigt heeft in juni zijn lidmaatschap van het CDA al opgezegd na een fikse ruzie binnen de partij en het incident "Omzigt Elders" maakte het alleen maar erger waardoor het definitief stopte voor hem. Zijn vrouw Ayfer Koç heeft toen gezegd aan te blijven als raadslid in Enschede voor het CDA. Afgelopen week heeft Pieter Omtzigt laten weten dat hij definitief stopt bij het CDA en doorgaat als zelfstandig Kamerlid binnekort zal hij terugkeren in de Tweede Kamer.

Hopelijk noemt hij de naam van zijn Partij "Omzigt Elders" niet omdat het een statement is maar ook omdat het ook nog eens lekker in de mond ligt.


Help ons Independent-News in de lucht te houden met een vrijwillige donatie ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.