Omtzigt bij (nieuwe) verkiezingen tweede partij van Nederland

Gepubliceerd op 12 september 2021 om 11:59

Foto: Pieter omzigt en Mark Rutte

Mochten er op dit moment nieuwe verkiezingen komen, dan zou Pieter Omtzigt met zijn eigen partij zeker 25 zetels halen.

Dat is gebleken uit de nieuwste peiling van Maurice de Hond. Hij zou zoals het er nu uitziet de tweede partij van Nederland worden, (na de VVD wat niet is te geloven natuurlijk). De partij van Mark Rutte blijft ondanks moties van afkeuring en de moeilijke formatie erg populair onder de mensen.

Het is natuurlijk een hypothetische vraag, want Omtzigt heeft onlangs aangekondigd nog niet bezig te zijn met het starten van een nieuwe partij en ook van evt nieuwe verkiezingen is nog geen sprake. Voorlopig gaat de voormalig CDA'er  door als Groep Omtzigt. 

Toch laat deze voorspelling zien hoe populair Omzigt is. Bij een peiling van Maurice de Hond komt hij op zelfs 25 zetels, terwijl het CDA een smak maakt en er 9 verliest en dan uitkomt op nog maar een schamele 6 zetels. 

Het is onbegrijpelijk maar alleen de VVD van Mark Rutte zou meer in trek zijn dan Omtzigt. De VVD zou 3 zetels winnen vergeleken met het huidige aantal en uitkomen op zelfs 37 zetels. De kiezers lijken de VVD het gerommel rondom de kabinetsformatie dus niet aan te rekenen, want de partij van Rutte blijft met afstand de grootste, dat is haast onmogelijk


Help ons Independent-News in de lucht te houden met een vrijwillige donatie ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.