Marga Bult krijgt Majoor Bosshardt Prijs voor haar werk als verpleegkundige tijdens corona

Gepubliceerd op 12 september 2021 om 11:01

Foto: Marga Bult © Brunopress

Marga Bult kreeg zaterdag avond de Majoor Bosshardt Prijs uitgereikt. Dat vond plaats in Hilversum tijdens het Kunst en Theatergala van het Leger des Heils in Studio 21.

De juryleden van de Majoor Bosshardtprijs was unaniem in hun beslissing om de prijs toe te wijzen aan Marga Bult, deze bijzondere vrouw zette zich tijdens de coronacrisis in om haar voormalige beroep weer op te pakken. Ze ging met alle liefde aan aan de slag in de verpleging in een ziekenhotel in Noord-Brabant, waar ze veel te maken kreeg met coronapatiënten.

Volgens de juryleden representeert Marga Bult symbolisch, 'door haar geweldige spontane inzet tijdens de coronacrisis in Nederland, dat geldt voor alle mensen die zich tijdens de coronapandemie in Nederland vrijwillig hebben ingezet in hulpverlening en (mantel)zorg aan naasten.'

Oproep geplaatst

"Marga Bult heeft weliswaar een mooie carrière opgebouwd als zangeres en presentatrice, maar is voor die tijd opgeleid en aan het werk (geweest) als verpleegkundige", aldus de juryleden. "Aan het begin van de uitbraak corona is aan de Nederlandse bevolking een oproep gedaan om zich in te zetten en te gaan helpen bij alle dienstverleningen en zorg aan de naaste. Deze oproep nam Marga van harte aan en zij stelde zich meteen beschikbaar in de zorg"

Dat Bult weer aan de slag ging in de verpleging en daarmee gehoor gaf aan een oproep aan de Nederlandse bevolking om zich in te zetten en te helpen bij de zorg, past bij de manier van leven van majoor Bosshardt.

Gestopt

Begin deze maand maakte Bult bekend dat ze niet langer meer in de zorg werkt. Om privéredenen is ze er mee gestopt, meldde ze op Twitter. Ze wilde zich bovendien niet verplicht laten vaccineren.

Reactie van Marga Bult⬇️


Help!!!

Help ons Independent-News in de lucht te houden met een vrijwillige donatie ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.