Horeca is niet blij met plan voor testen voor toegang

Gepubliceerd op 9 september 2021 om 11:00

De horeca ziet niets in de plannen van het kabinet om toegang tot De horeca alleen toe te staan voor mensen die gevaccineerd zijn of een negatieve coronatest kunnen laten zien.

Branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vindt dat het kabinet de sector gebruikt om mensen onder druk te zetten zich te laten vaccineren en stelt dat ondernemen zo moeilijker wordt gemaakt.

KHN-voorzitter Robèr Willemsen: "Als sector hebben we nog steeds te maken met restricties, er is door alle onzekerheid een enorm personeelstekort en de schuldenberg is enorm. Ik ben echt laaiend want het is onacceptabel dat de horeca constant politieagent moet spelen."

Behalve het testen voor toegang zou de overheid voor horeca die na 22.00 uur open is kaartverkoop verplicht willen stellen. Dat zou dan ook gaan gelden voor clubs en discotheken, die nu nog gesloten moeten blijven. Ook zou daarmee een extra steunpakket voor de nachthoreca kunnen worden voorkomen.

Willemsen is boos over de plannen. "Dit is onacceptabel. In plaats van dat het kabinet zijn ongelijk toegeeft, kiest men ervoor het regime voor de hele horeca te verzwaren." KHN zet het kort geding door waarin het gelijktrekking van de eisen voor de nachthoreca met die van andere horecazaken eist. Dat dient volgende week dinsdag.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.