Leerlingen basisschool in quarantaine "scholen zijn net begonnen"

Gepubliceerd op 2 september 2021 om 09:06

Foto: Basisschool leerlingen komen aan op school ©BNR

De scholen zijn pas net weer opgestart en er zitten nu al weer klassen in quarantaine.

jonge kinderen onder de 12 zijn niet gevaccineerd tegen corona, toch gaan zij het virus waarschijnlijk krijgen. Het is voor deze groep niet gevaarlijk, verklaren kinderartsen. Maar het is wél een groot ongemak voor de leerkrachten en vader/moeder. "Het probleem is namelijk als er één ziek wordt, zit het hele gedeelte onder/midden/bovenbouw thuis."

Op sommige basisscholen loopt er een juf of meester rond in een klas met nog  maar zeven leerlingen. Het zijn er veel meer zie in de klas zouden moeten zitten, maar de rest zit thuis omdat ze niet zijn getest ze zitten thuis in quarantaine. Dit is gebeurd omdat één leerling positief is getest op corona.

En dat gaat gebeuren in veel meer klassen, zegt de GGD Amsterdam die het bevestigt dat er alleen al in de regio tientallen klassen in quarantaine zitten. Hoeveel klassen er momenteel landelijk thuiszitten, is nog niet bekend, dit kan komen omdat in het zuiden aankomende maandag de scholen pas weer beginnen.

Niet de makkelijkste situatie

Leerkrachten rennen heen en weer tussen in het echt lesgeven en digitaal lesgeven. Allesbehalve ideaal, Ze werken met werkboekjes, het is dan ook de bedoeling dat kinderen thuis niet achter raken dus kinderen op school maken en krijgen dezelfde opdrachten als de kinderen die thuis in quarantaine verblijven. De thuisblijvende kinderen mogen pas weer naar school toe komen als ze negatief getest zijn door de GGD of na een positieve test weer beter zijn, verklaard RTL nieuws. Wij van Independent-News weten niet beter dan na 5 dagen testen, anders 10 dagen in quarantaine.

Rond laten gaan tussen de kinderen?

Het is een mogelijkheid om het coronavirus ongehinderd rond te laten razen op de basisscholen? Maar dat kan volgens de kinderarts tegen RTL nu nog niet: dat zou te veel druk op de zorg geven. "Op dit moment zijn er nog te veel volwassenen die aan het wachten zijn op hun tweede prik en dus nog niet volledig beschermd zijn tegen het virus. In deze fase moeten we willen dat we het aantal besmettingen beheersbaar kunnen houden en ook goed in de gaten houden op wat de infecties gaan doen."

Zij kunnen namelijk op dit moment nog niet gevaccineerd worden. Maar binnenkort gaat daar verandering in komen, zegt Bruijning tegen Rtlnieuws: "We verwachten dat er nog voor het einde van dit jaar een goed vaccin klaar zal zijn en dat ook goedgekeurd gaat worden voor (hele) jonge kinderen. En natuurlijk wil je eigenlijk ook die kinderen (vooral die een zwak immuunsysteem hebben) de kans laten om zich te beschermen voordat je echt alles loslaat in de maatschappij." 

Wat brengt de toekomst voor leerlingen

Samen met veel collega's roeien de juffen en meesters nu dus maar met de riemen die ze hebben, ze moeten zich houden aan de regels die de GGD en het demissionair kabinet de scholen opleggen. 


Help!!!

Help ons Independent-News in de lucht te houden met een vrijwillige donatie ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.