Zuid-Afrikaanse wetenschappers houden een nieuwe variant van het coronavirus in de gaten

Gepubliceerd op 31 augustus 2021 om 08:56

Foto: Het corona virus © scouting.nl

Een nieuwe dag, een nieuwe coronavariant. Zuid-Afrikaanse wetenschappers houden een nieuwe variant van het coronavirus met een ongebruikelijke mutatiesnelheid in de gaten.

Op dit moment kijken wetenschappers met veel belangstelling naar de C.1.2.-variant van het coronavirus. Want, zo zeggen onderzoekers, deze mutatie lijkt het minst van alle varianten op het originele Wuhan-coronavirus en dan zou het zo maar eens kunnen zijn dat de opgebouwde immuniteit geen nut meer heeft.

De nieuwe coronavariant verspreidt zich razendsnel snel over de wereld. De variant, met de voorlopige naam C.1.2, werd al in mei voor het eerst ondekt in Zuid-Afrika, maar is inmiddels nu ook opgedoken in Congo, Mauritius, Engeland, Portugal, Zwitserland en Nieuw-Zeeland. En dat zijn slechts de landen waarvan vaststaat dat C1.2 er is, dus wij gaan er vanuit dat deze in een korte tijd de wereld over gaat.

De variant is vele male besmettelijker dan alle andere varianten die ondekt zijn van het coronavirus en weet antilichamen, en dus vaccins, slim te omzeilen. Dat betekend dus dat mensen die covid hebben gehad of gevaccineerd zijn tegen deze variant veel minder goed beschermd zijn. Wetenschappers maken zich bovendien hebben zorgen over de snelheid waarmee de variant aan het muteren is, dat schrijft het Bloomberg. Met een snelheid van zo'n 42 mutaties per jaar doet het dat bijna twee keer zo snel als de tot nu toe bekende varianten van het coronavirus.


Help Independent-News in de lucht te blijven met een vrijwillige donatie ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.