'Verdachte personen van aanslag op Groningse journalist zijn wappies'

Gepubliceerd op 28 augustus 2021 om 11:34

Foto: Willem Groeneveld ©Sikkom

De twee jongemannen die ervan worden verdacht een aanslag op een Groningse journalist te hebben gepleegd staan bekend als tegenstanders van de coronamaatregelen.

Het Dagblad van het Noorden schrijft in hun krant dat de jongemannen van 31 en 32 in Groningen bekend stond om het gevaar van corona te ontkennen.

In de nacht van 18 op 19 augustus werden er door  twee jongemannen een molotovcocktail tegen de voordeur van Willem Groeneveld, journalist van de lokale site Sikkom gegooid. Kort nadat de politie een dag later beelden van de aanslag had vrijgegeven, werden er twee mannen opgepakt.

Over hoe, wat en waarom is tot nu toe niets naar buiten gebracht door de politie. Het Dagblad van het Noorden schrijft nu dat de twee geregeld te zien waren bij demonstraties tegen de coronamaatregelen, maar ook complottheorieën deelden op hun sociale media over het gevaar van vaccins en buren lastigvielen met corona-ontkenningen.

De krant denkt, (je zegt het goed denkt) dat de twee het gemunt hadden op Groeneveld omdat die op de pagina van Sikkom kritisch schreef over diverse complottheorieën maar vooral de aanval opende naar "complotwappies".


Help Independent-News in de lucht te blijven met een vrijwillige donatie ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.