'Er gaat een variant opduiken waar vaccin geen grip op heeft’ zegt topman van pfizer

Gepubliceerd op 26 augustus 2021 om 12:38

Er gaat een variant opduiken waar vaccin geen grip op heeft’ zegt topman van pfizer

De kans is groot dat er op een dag een coronavariant ontstaat waartegen het vaccin niet bestand is. Die boodschap brengt Pfizer-topman Albert Bourla in een interview met de Amerikaanse zender Fox News.

„Elke keer dat er een variant opduikt in de wereld, gaan onze wetenschappers ermee aan de slag”, zegt Bourla. „Ze onderzoeken het om te kijken of de variant de bescherming van het vaccin kan ontlopen. We hebben er zo nog geen gevonden, maar we denken dat het waarschijnlijk is dat er op een dag één komt. Zodra het zover is, zullen we 95 dagen nodig hebben om een vaccin te ontwikkelen dat specifiek op die variant is gericht.”

Ook de Belgische Steven Van Gucht, viroloog van Sciensano, voorspelt dat de deltavariant binnenkort plaats zal maken voor een nieuwe. (De Lambda variant, let maar op) „Dat weten we zeker, het is de normale gang van zaken.” Die variant zal mogelijk beter tegen de opgebouwde immuniteit kunnen, maar een scenario met horrorverhalen is onwaarschijnlijk. „Zo’n virus bereikt een einde”, zegt Van Gucht. „Vergelijk het met topsport: een olympische sporter heeft de optimale vorm en kan niet veel meer verbeteren. Het gaat om luttele centimeters. Met de deltavariant zit het coronavirus aan de top van zijn kunnen.”

Kinderen vaccineren

Virologen zeggen het steeds vaker: hoe sneller er veel mensen geprikt zijn, hoe minimaal de kans is dat het virus heeft zich nog kan muteren. Sinds kort test Pfizer de experimentele vaccins op jonge kinderen van 5 tot 11 jaar deze resultaten gaan in september verwacht worden. „Dus beginnen we met kinderen onder de 5 jaar te prikken rond medio september”, zegt Bourla.

Bourla gaf het interview naar aanleiding van de zoals hun zeggeb definitieve goedkeuring van het vaccin in de Verenigde Staten.

Dus mensen bereid je voor, de jonge kinderen gaan aan de beurt komen!!!


Help Independent-News in de lucht te blijven met een vrijwillige donatie ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.