Met corona besmet persoon is gevlucht, Australië opent daarom een klopjacht

Gepubliceerd op 24 augustus 2021 om 12:15

De politie in de Australische deelstaat New South Wales is eenklopjacht gestart om een met corona besmette man die ’op de vlucht’ is geslagen op te kunnen pakken.

De man die positief is getest op corona heeft nu  gekker kunnen ze het niet maken het label ’volksvijand nummer één’ en er is zelfs een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd.

Deze berichten  komen uit de Australische media. Anthony Karam is 27 jaar en kreeg op 14 augustus het bericht dat hij besmet was met het hele "gevaarlijke" coronavirus en hij moest daarom twee weken in quarantaine. Karam is blijkbaar naar net als vele klaar met corona want hij weigerde gehoor te geven aan het verzoek. Volgens de Australische autoriteiten blijft hij gewoon onder de mensen komen en wist hij heel slim te ontkomen door een vals adres aan te geven.

De politie is daarom een klopjacht gestart naar deze slimme man. „Anthony is er niet in geslaagd zich te isoleren zoals voorgeschreven door de Public Health Order en ondanks vele pogingen van de politie om hem op te sporen, is dat voor nu nog niet gelukt”, dat zegt een woordvoerder. De besmettingen in New South Wales, waar ook hoofdstad Sydney onder valt, Lopen snel op. De politie heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd om Karam zo spoedig mogelijk te vinden en de ’schade’ te beperken, echt je leest het goed om de "schade" te beperken

Op beelden van een aantal beveiligingscamera’s is Karam al meerdere keren gespot in een lift. Ook zou hij „hoestend en proestend” gezien zijn toen hij een appartementencomplex is binnengewandeld.

Volgens de Australische autoriteiten is Karam heel gevaarlijk want hij is een „risico voor de gezondheid en veiligheid van andere burgers.” Mensen krijgen het advies om Karam ’niet zelf te benaderen’ maar het noodnummer te bellen als ze hem signaleren.

Dit gaat echt te ver! 


Help Independent-News in de lucht te blijven met een vrijwillige donatie ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.