Reddingshonden doodgeschoten door NSW-raad vanwege COVID-19-beperkingen (Australië)

Gepubliceerd op 23 augustus 2021 om 12:06

Verschillende in beslag genomen honden die door een opvangcentrum moeten worden gered, maar worden doodgeschoten

In Australië schieten ze nu al honden dood in asiels om te voorkomen dat lieve vrijwilligers de honden ophalen. Want tja alles draaide om Covid-19. Want ja ivm de lockdown. mensen mogen de straat niet op is gevaarlijk want ja Covid-19. Het is een regelrechte schande. Knettergek zijn ze aan het worden.

In zijn in plaats dat ze de honden redden worden ze doodgeschoten door een plattelandsraad in NSW onder zijn interpretatie van COVID-19-beperkingen, alarmerende dierenactivisten en aanleiding tot een onderzoek van de overheid.

Bourke Shire Council, in het noordwesten van de staat, heeft vorige week de honden gedood om te voorkomen dat vrijwilligers van een dierenasiel in Cobar zouden reizen om de dieren op te halen, aldus de waakhond van de gemeente, het Office of Local Government.

“OLG heeft vernomen dat de raad heeft besloten deze handelwijze te volgen om zijn werknemers en gemeenschap, inclusief kwetsbare Aboriginals, te beschermen tegen het risico van overdracht van COVID-19”, aldus een woordvoerder van de overheidsinstantie.

De woordvoerder zei dat het bureau de omstandigheden van het incident onderzocht om uit te vinden of wetten ter voorkoming van gezelschapsdieren en wreedheid waren overtreden.

De Bode probeerde meerdere keren contact op te nemen met het gemeentebestuur, maar kreeg geen antwoord, en een lid van Rural Outback Respite/Rescue - het asiel dat de honden zou moeten ontvangen - weigerde commentaar te geven.

Een bron die bekend is met de regeling zei dat de vrijwilligers van het asiel overstuur waren en COVID-veilige maatregelen hadden getroffen om met de honden om te gaan, waaronder een nieuwe moeder.

Volgens NSW Health zijn er geen recente lokaal opgelopen COVID-19-gevallen in Cobar, hoewel er wel fragmenten van het virus zijn gevonden in het rioleringssysteem van het gebied.

Parlement krijgt vragen over  neerschieten van de honden

Het kabinet van minister Shelley Hancock van de lokale overheid, die eerder in het parlement vragen heeft gekregen over het neerschieten van dieren in ponden van de gemeente, gaf geen commentaar. Dierenbevrijdingsactiviste Lisa Ryan riep echter op tot een dringend onderzoek.

"We zijn diep bedroefd en volledig geschokt door deze harteloze hondenschietpartij en we verwerpen de onaanvaardbare rechtvaardigingen van de gemeente dat deze moord blijkbaar werd gepleegd als onderdeel van een COVID-veilig plan," zei mevrouw Ryan, de regionale campagnemanager van Animal Liberation.

Gevraagd tijdens begrotingsramingen in maart of ze wist van raden die dieren neerschieten om ze te euthanaseren, zei mevrouw Hancock dat ze dat niet wist.

Een later antwoord zei dat gemeenten niet verplicht waren om de regering te vertellen hoe ze dieren onder hun hoede hebben gedood.

Mevrouw Ryan zei, op basis van de antwoorden van de minister tijdens de hoorzitting, mevrouw Hancock "duidelijk niet bewust was van de realiteit van de serieuze problemen waarbij veel NSW-raadsponden betrokken waren."

De woordvoerster voor dierenwelzijn van Groenen, Abigail Boyd, zei dat de regering geen actie heeft ondernomen sinds de problemen tijdens de parlementaire hoorzitting met mevrouw Hancock aan de orde waren gesteld.

Worden er meer dieren gedood?

"Terwijl de liberaal-nationale regering duimen draait om dierenwelzijnskwesties, worden er meer dieren gedood", zei ze.

"De ponden van de gemeente worden betaald door lokale gemeenschappen, en het is duidelijk dat het schieten van verloren en niet-opgeëiste honden die in deze door de overheid gefinancierde faciliteiten worden gehuisvest, ver achterblijft bij de verwachtingen van de gemeenschap."

De OLG-woordvoerder zei dat het bureau alle raden advies heeft gegeven over het gebruik van ponden tijdens de COVID-19-uitbraak, inclusief het wijzigen van procedures om ervoor te zorgen dat die diensten worden voortgezet terwijl het personeel en vrijwilligers veilig blijven.

"Raden worden ook aangemoedigd om te blijven werken met herhuisvestingsorganisaties en vrijwilligers om voor dieren te zorgen, waar dat kan worden gedaan in overeenstemming met het advies van NSW Health", zei de woordvoerder.

Op 30 juli zei het agentschap dat ponden en schuilplaatsen open konden blijven voor het publiek en dat hun personeel, als mensen die betrokken zijn bij dierenwelzijn, geautoriseerde werknemers waren in afgesloten gebieden.

"Dienovereenkomstig moeten potentiële nieuwe eigenaren nog steeds worden aangemoedigd om "niet te winkelen" te adopteren, in overeenstemming met het advies van NSW Health", aldus de OLG.

Bron: De Sydney Morning Herald


Help Independent-News in de lucht te blijven met een vrijwillige donatie ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.