coronabesmettingen Nieuw-Zeeland stijgen snel

Gepubliceerd op 23 augustus 2021 om 09:18

Foto: Jacinda Adern ©isopix

Positieve coronabesmettingen in Nieuw-Zeeland stijgen snel het is een uitbraak van de Delta-variant van het virus.

Het aantal mensen dat geïnfecteerd is met covid-19 in het land is gestegen tot 107, meldt de regering. Helaas zijn er dat 35 dat zijn er meer als een dag eerder. 33 van de positieve testen werden vastgesteld in het stadje Auckland, twee in één grote hoofdstad Wellington.

(Corrupte) Premier Jacinda Ardern heeft afgelopen dinsdag over het hele land een strenge lockdown afgeroepen. Dat deed zij al nadat er bekend werd gemaakt dat er één enkele besmetting was aangetoond. Nieuw-Zeelanders mogen vanaf het moment van de lockdown alleen maar naar de supermarkt of naar een medisch bezoek in een ziekenhuis. Wie buiten wil zijn mag dat maar moet in de eigen buurt blijven en contacten leggen met andere buren of huishoudens zijn verboden. Ardern heeft de strenge lockdown tot vrijdag verlengd. De stad Auckland moet verplicht tot 31 augustus in lockdown blijven.

Ardern wist natuurlijk ook te vertellen dat zij niet verwacht dat met de 107 vastgestelde positieve testen de piek van de huidige corona-uitbraak al is bereikt.

Nieuw-Zeeland heeft maar een doel en dat is de volledige eliminatie van het coronavirus. Dat zou volgens de premier alleen kunnen via een „snelle, vroege en harde aanpak.” zo'n lockdown heeft eerder dit jaar er ook voor gezorgt dat het virus in het land werd uitgeroeid, maar nu is het er weer. Vanaf februari dit jaar tot begin vorige week werden er in Nieuw-Zeeland geen enkele positieve testen van het coronavirus vastgesteld.


Help Independent-News in de lucht te blijven met een vrijwillige donatie ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.