Opletten geblazen, er komt weer heel veel regen aan

Gepubliceerd op 21 augustus 2021 om 12:09

Foto: watersnoodramp Valkenburg ©Independent-News

In sommige plaatsen kunnen straten onderlopen

Als je voor dit weekend plannen hebt, kun je beter extra genieten vandaag. Het wordt uitstekend weer deze zaterdag, maar in de avond trekken grove buien het land in. Morgen valt er extreem veel regen, maar waar dat precies gaat gebeuren is voor nu nog onduidelijk, dat zegt Brian Verhoeven van Buienradar tegen rtlnieuws.

Vandaag is de beste dag van deze week met een graad of 24, zegt Verhoeven. Zeker als je dat gaat vergelijken met de afgelopen dagen. Het blijft veelal droog, al kan hij een enkel buitje in het noorden niet helemaal uitsluiten.

Veel regen op komst

Maar er komen flinke regen- en onweersbuien het land in, die begint zoals hik het nu ziet in het zuidwesten. In de nacht trekken de flinke buien over het hele land, richting het noordoosten. Morgenochtend blijven ze plaatselijk hangen.

"Dat is vooral morgenochtend een probleem voor sommige plaatsen in Nederland het kan namelijk voor heel veel regen zorgen", zegt Verhoeven. "Lokaal kan het gaan om zelfs 50 millimeter, maar misschien nog wel veel meer."

'Goed blijven opletten!'

Wáár die buien precies gaan vallen is nog niet helemaal zeker. Er trekt op dit moment een lagedrukgebied over, waarvan de positie nog niet precies te uit te zetten is. Een miniscuul verschil, kan voor veel verschil zorgen met name voor de hoeveelheid neerslag. 

Verhoeven waarschuwt iedereen dat het wel om 'serieuze heftige neerslag' gaat. "Het is echt goed uitkijken geblazen. Hou de weersverwachtingen en de buienradar goed in de gaten als je erop uit trekt. Er kan lokaal sprake zijn van natte voeten door wateroverlast wat er kan onstaan."

Buien blijven boven sommige plaatsen hangen

Zoals het er nu uitziet voor nu blijft het buiengebied hoofdwaarschijnlijk boven het noorden, noordwesten en westen hangen. In andere delen van Nederland heb je mogelijk last van wat losse regen- en onweersbuien die overtrekken. 

Zondagmiddag gaat de activiteit van het buiengebied afnemen zegt hij. En na morgen wordt het lokaal wat droger. Voor dinsdag en woensdag ziet het weer er beduidend beter uit dan verwacht Verhoeven droger weer met veel meer zon. "We moeten dus even door de zondag heen bijten."


Help Independent-News in de lucht te blijven met een vrijwillige donatie ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.