Pas op, vijfde golf samen met griepepidemie ligt op de loer

Gepubliceerd op 21 augustus 2021 om 10:20

Foto: Twee kleine meisjes uit de gemeente Lansingerland worden getest op het coronavirus. ©ANP, Koen van Weel

Ziekenhuizen kunnen de combinatie van een coronagolf met een griepgolf zeker niet aan, zegt viroloog Ab Osterhaus.

Het aantal nieuwe coronabesmettingen daalt niet meer of nauwelijks en dat geeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) grote zorgen voor het najaar. In Drenthe neemt het positieve testen in het weekgemiddelde zelfs langzaam toe. De herfst staat voor de deur, de R in de maand en dus gedijt het virus goed, net als in de winter.

Voorzitter van het OMT en RIVM-baas Jaap van Dissel, die advies over de coronamaatregelen geeft aan het kabinet, dus degene die ons telkens opsluit. stelt dat het R getal in de herfst en winter met 10 tot 15 procent omhoog zal gaan. Mensen geven dan het virus zeer gemakkelijker door aan anderen mensen gevaccineerd of ongevaccineerden maakt geen verschil. "Dat is een groot punt van zorg", stelt hij.

Op dit moment zijn er twee best grote uitbraken van het virus in Nederland zegt de NOS: één onder mensen die zijn gevaccineerd en één onder mensen die (nog) niet zijn gevaccineerd. Van de coronapatiënten die nu in de ziekenhuizen liggen, is driekwart niet (volledig) gevaccineerd, mensen hebben zich laten vaccineren en wat blijkt nu bij zo'n 700.000 Nederlanders hebben de vaccinaties geen of nauwelijks effect.

Anders gezegd, het RIVM had inmiddels wel verwacht dat het aantal positieve besmettingen  lager zou zijn op dit moment. Er is dus weer reden tot zorg voor een nieuwe toename aan positieve besmettingen komende herfst, voor degene die had gedacht dat we weer onze VRIJHEID terug zouden krijgen, Helaas nieuwe LOCKDOWN ligt op de loer.


Help Independent-News in de lucht te blijven met een vrijwillige donatie ⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.