evacuatietoestel uit Kabul vertrokken zonder Nederlanders of afghanen

Gepubliceerd op 17 augustus 2021 om 21:49

Geen Nederlanders met een C-17 transportvliegtuig uit Kabul vertrokken

Het enorme vliegtuig waar 640 mensen in passen is  met slechts 40 mensen aan boord teruggevlogen naar Nederland. Volgens onbekende bronnen zou het toestel vannacht op Schiphol gaan landen.

Defensie heeft inmiddels laten weten dat er geen Nederlanders of Afghanen in het vliegtuig zitten. Hoe dat mogelijk kan zijn is nog niet bekend. Op sociale media circuleren filmpjes van Nederlanders dat zij staan te wachten maar er geen deuren opengaan van het toestel, de NOS zegt dat de Nederlanders moeilijk bij het vliegveld konden komen ivm met de drukte op de weg, helaas laten de beelden anders zien Ook geldt in Kabul een avondklok volgens de NOS, Maar ze hebben geen gezag meer toch?

Het vliegtuig wat naar Kabul is gevlogen is een militair transporttoestel, dat staat gestationeerd in Hongarije. Het word gebruikt in een pool van 12 Navo- en EU-landen, daar doet ook Nederland aan mee.

Gisteren kon volgens ingewijden een Nederlands evacuatievliegtuig niet landen op het vliegveld van Kabul het zou door de onveilige situatie daar komen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.