Ongevaccineerde millitairen mogen niet mee op missie

Gepubliceerd op 17 augustus 2021 om 09:46

Foto: © Rob Voss

Militairen weigeren prik en mogen niet mee op buitenlandse missies

Zeven Nederlandse militairen hebben de coronavaccinatie niet gehaald. Daardoor mogen twee van hen niet mee op buitenlandse missies. Dat heeft het ministerie van Defensie laten weten aan de Volkskrant. Er waren twee bezwaren, deze zijn beide op grond van godsdienstovertuiging, ze werden gegrond verklaard door een speciale commissie die de bezwaren behandelt. Deze militairen hebben andere werkzaamheden gekregen binnen defensie.

In een aantal andere gevallen 3 om precies te zijn daarvan werd het bezwaar ongegrond verklaard, omdat de millitairen het vaccin niet wilde het was niet gebaseerd op religieuze, medische of levensbeschouwelijke gronden, dat laat een woordvoerder weten. Eén bezwaar werd later ingetrokken en de millitair is zijn vaccinatie gaan halen en een ander bezwaar moet nog worden beoordeeld. Militairen die Niet bereid zijn zich te laten prikken, kunnen een bezwaar indienen bij de Commissie Gewetensbezwaren Immunisatie Militairen.

Het is toch te schandalig voor woorden dat je als millitair een klacht in "moet" dienen om niet geprikt te hoeven worden, maar als het niks te maken heeft met je geloof of medische gronden dan ben je eigenlijk verplicht deze prik te halen!! Dat is DWANG!!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.