Timmermans: Onze wereld moet nu zeggen dat het genoeg is

Gepubliceerd op 9 augustus 2021 om 13:24

Foto: Frans Timmermans

Eurocommissaris Timmermans: De wereld moet nu gaan zeggen dat het genoeg is

De Nederlandse Euro believer Frans Timmermans, is de tweede man van de commissie die het klimaat onder handen neemt. Hij zegt dat het VN-rapport ons laat zien ‘hoeveel urgentie’ op de wereldwijde aanpak van klimaatverandering zit. Volgens hem is het voor nu nog niet te laat om het desastreus te veranderen.

,,We kunnen er samen voor zorgen dat de klimaatverandering niet op hol slaat, maar dan moeten we dat nu samen en besluitvaardig aanpakken”, dat zegt hij in een reactie op het rapport van het klimaatpanel van de VN. Timmermans roept toetert al lang dat er drastische veranderingen moeten komen.

Klimaat top

Op de nieuwe klimaattop, komende herft, moet de hele wereld gaan zeggen genoeg is  genoeg  beweerd hij. ,,We hebben onder de al enorme klimaat voorstellen gedaan om een klimaatneutraal Europa te creëren. Maar dit is geen plaatselijk maar een wereldwijde crisis: om de wereld niet meer dan 1,5 graad te laten opwarmen, moeten we vooral gaan werken naar nul procent uitstoot en een snelle uitwerking van het beleid om dat voor elkaar te krijgen.”

De energierekening gaat weer omhoog

Het Europese plan gaat onder meer over vervoer en gebouwen daar zullen dan voortaan uitstootrechten voor moeten worden gekocht. De energierekening gaat fors omhoog en losse fossiele centrales maken plaats voor bijvoorbeeld zonnepanelen parken en windmolens. Tanken wordt veel duurder en brandstofauto’s moeten binnen vijftien jaar van de weg af zijn. Zij moeten plaats maken voor electrische milieuvervuilende blokken metaal op wielen. Ook de lucht- en scheepvaart moeten meer betalen voor hun uitstoot. 

Het is een drastisch plan wat gewoonweg niet gaat werken.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.