8 jarig kindje plaste op tapijt van Koranschool, kind riskeert nu doodstraf in Pakistan

Gepubliceerd op 9 augustus 2021 om 11:04

Een jongetje van 8 jaar uit Punjab, een dorp wat ligt in Oost-Pakistan, is gearresteerd omdat hij (perongeluk) op een tapijt had geplast van een Koranschool.

Het kind wordt beschuldigd van blasfemie, en is hiermee de allerjongste verdachte ooit in Pakistan. Het kind riskeert zelfs de doodstraf voor dit incident. Dat meldt The Guardian.

Het jongetje had volgens de aanklagers expres op het tapijt van een schoolbibliotheek van de koranschool in het dorp geplast. Hij werd daarvoor opgepakt door de lokale politie, een week later is het arme kereltje weer vrijgelaten, helaas voor korte duur want nu is het jongetje weer opgepakt omdat zijn leven niet meer zeker zou zijn.

Dorpsbewoners reageerden gekscherend toen ze te horen kregen dat het 8 jarige jongetje weer was vrijgelaten; uit boosheid en protest sloopte ze huizen en verwoestten daarbij zelfs een hindoe-tempel. De politie heeft in moeten grijpen. De familie van de kleine jongen en de kleine jongen zelf is door veiligheidsoverwegingen het dorp uitgevlucht.

Een gezinslid heeft verteld tegen The Guardian vanaf een geheime locatie dat de kleine jongen helemaal niet begrijpt wat er nu eigenlijk aan de hand is. Ook snapt hij niet dat zijn leven in gevaar is door dit incident. In Pakistan riskeer je zelfs de doodstraf als je blasfemie pleegt, maar die is voor dit misdrijf tot nu toe nog nooit uitgevoerd.

Juridische experts reageren geschokt op dit voorval: nog nooit is een 8-jarig kind beschuldigd en verdacht gemaakt van godslastering in Pakistan.

De premier van Pakistan, Imran Khan, veroordeelde de aanval via Twitter. Hij heeft de politie opgedragen actie te ondernemen tegen de aanvallers van het jongetje


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.