Alle Nederlandse gezinnen krijgen twee coronazelftests gratis

Gepubliceerd op 9 augustus 2021 om 08:00

Foto: corona zelftest

Gratis zelftest voor ieder huishouden

Vanaf morgen ontvangen alle Nederlandse huishoudens een brief in de brievenbus daarmee kunnen ze via de online weg gratis twee coronazelftests aan vragen. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid vandaag verteld aan iemand van de Telegraaf.

Coronaminister Hugo de Jonge heeft al eens eerder verteld dat er zelftests huis aan huis verspreid zouden gaan worden, het was alleen nog niet helemaal duidelijk hoe dat dan precies uitgevoerd moest gaan worden. "Vanaf het moment dat het kabinet besloot om de thuistesten te verstrekken is er superhard gewerkt", vertelt de woordvoerder. "Dit is het eerste moment waarbij de mogelijkheid bestond."

Vanaf het begin van de volgende maand moet ieder huishouden een brief op de mat hebben gehad met het aanvraag formulier je kunt er twee gratis zelftests mee ontvangen, de zelftests worden vervolgens binnen anderhalve week na het aanvragen thuisgestuurd. Met deze actie heeft het kabinet goede hoop dat de drempel tot zelftesten verlaagd gaat worden en mensen echt meer inzet gaan tonen om het te doen, dit om besmetting te voorkomen. 

Foto: aanvraag formulier, gratis zelftests


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.