Drie medewerkers van CNN die ongevaccineerd naar werk kwamen ontslagen

Gepubliceerd op 6 augustus 2021 om 11:30

Foto: © CNN studiotours

De Amerikaanse zender CNN heeft drie medewerkers ontslagen die ongevaccineerd naar kantoor waren gekomen 

Eerder dit jaar heeft CNN aangekondigd dat medewerkers verplicht zijn zich te laten vaccineren tegen het coronavirus, deze maatregel is voor medewerkers die terug wilde keren naar het kantoor. Meerdere grote Amerikaanse bedrijven, zoals Microsoft en Alphabet, het moederbedrijf van Google en Facebook, heeft vaccinaties ook al verplicht gesteld.

"In de afgelopen week zijn wij als CNN op de hoogte gebracht van drie medewerkers die ongevaccineerd naar kantoor zijn gekomen. De arbeidscontracten van deze drie medewerkers zijn beëindigd", schrijft CNN-topman Jeff Zucker in een interne mail/memo die door onder meer The New York Times is ingezien.

"Laat mij even heel duidelijk zijn, wij hebben een zerotolerancebeleid op dit gebied", aldus Zucker, die in zijn schrijven aangeeft dat het 'geen gemakkelijke besluit was' om afscheid te nemen van de hardwerkende medewerkers. Op welke afdelingen de drie ontslagen medewerkers werkten, is op dit moment nog niet bekend.

In de Verenigde Staten hebben werknemers geen ontslagbescherming, dus mag CNN dit legaal doen, daar mag je zelfs werknemers ontslaan zonder te motiveren.

Medische apartheid

Er is een op dit moment een hevige discussie gaande, deze discussie gaat over mensen die gevaarlijke ziektes kunnen overdragen (corona IFR 0.15), uitgesloten zouden moeten worden van de vrije samenleving. In sommige landen is de fase van discussie al voorbij en is de medische apartheid zelfs al ingevoerd.

Hoe ver het in Nederland gaat is op dit moment niet helemaal duidelijk. Je hebt natuurlijk ook mensen. Zoals Sander Schimmelpenninck die vind dat de mensen die zich niet willen laten vaccineren maar opgepakt moeten worden wat vind jij daarvan?

Medewerkers ontslaan ivm niet vaccineren


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.