Professor Harvard gaat geen ’zwangere mensen’ zeggen in plaats van ’zwangere vrouwen’

Gepubliceerd op 1 augustus 2021 om 12:42

Foto: Professor Hooven

Carole Hooven, een professor aan de Amerikaanse universiteit Harvard, is een "transfoob"

De professor wordt beschuldigd van transfobie. Dit omdat deze vrouw niet gaat spreken over ’zwangere mensen’ in plaats van ’zwangere vrouwen’.

Hooven is professor evolutionaire biologie aan de Harvard Universiteit. Ze werd pas geleden door Fox News geïnterviewd over de genderneutraliteit die in opmars is. Daar heeft zij verteld dat zij en ook haar collega’s steeds vaker en harder gepusht worden genderneutrale termen te gebruiken zoals het/hen/hun. Zo werd haar pas geleden zelfs gevraagd te spreken over ’zwangere mensen’ in plaats van ’zwangere vrouwen’, maar daar gaat de professor absoluut niet in mee, flauwekul noemt ze het!

Biologie

„Het is gewoon niet mogelijk in het vak biologie. Wetenschap is gebouwd op feiten en niet om gevoelens. En het is een duidelijk feit dat er slechts twee seksen zijn: vrouw en man. En wat we zelf produceren, maakt dat we tot een van de twee behoren niet meer en niet minder. Produceer je eitjes, dan ben je een vrouw. Produceer je zaadjes, dan ben je een man. Tegenwoordig krijgen we het idee alsof biologie er niet langer meer toe doet, enkel hoe we ons voelen en hoe we gezien willen worden alleen dat lijkt nog belangrijk.”

Een collega van de professor werd boos en viel Hooven aan op Twitter. „Inclusief het nieuwe taalgebruik zoals ’zwangere mensen’ toont respect voor iedereen die de mogelijkheid heeft om zwanger te worden, dat geldt niet alleen voor vrouwen maar ook voor transgenders. Het is gewoon belangrijk dat studenten geneeskunde en biologie die inclusieve taal leren zodat zij die in de toekomst kunnen hanteren.”

Lees hier het draadje van de collega⬇️


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.