Syrisch meisje (11 jaar) gestrand op Utrecht Centraal

Gepubliceerd op 1 augustus 2021 om 11:35

Foto: Politie Utrecht

De politie in Utrecht heeft vandaag een jong Syrisch meisje opgehaald dat op station Utrecht Centraal was beland.

Het meisje had alleen een koffertje bij zich en liep in haar eentje door het station zonder papieren, eten of drinken.

Medewerkers van de NS zagen het meisje doelloos ronddwalen, ze gaven haar uiteindelijk wat te eten en drinken en schakelden vervolgens de politie in. Die kon in eerste instantie niet veel doen, want het meisje sprak geen Nederlands of Engels dus communiceren was een lastige

Een helpende voorbijganger (tolk) bracht uitkomst voor de politie. Die persoon “heeft ons super goed geholpen zeker vanwege het dialect dat dit meisje sprak”, dat is te lezen bij wijkagent Peter op Instagram.

Het meisje is dan ook pas 11 jaar oud en was helemaal alleen, zonder papieren in Utrecht aangekomen. Ze is door de politie en de voorbijganger die communiceerde met haar gerustgesteld en de politie heeft haar meegenomen naar het politiebureau waar diverse hulpinstanties zijn ingeschakeld om een slaapplek en opvangplek voor haar te regelen.

“Het raakt je wel echt in je hart dat zo’n jong meisje, moederziel en alleen, aan haar lot is overgelaten en gedumpt wordt in een voor haar een vreemd land… Gelukkig hebben we met meerdere disciplines en behulp van zorgzame burgers wat voor haar kunnen betekenen en gaat zij hopelijk een goede toekomst tegemoet”, besluit de agent zijn bericht.

De politie kan over de zaak verder niets verklaren zo meldt persbureau ANP. Het is voor nu nog onbekend waar ze vandaan komt en of ze al langer in Nederland was of gister is aangekomen.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.