CDA-raadslid geeft feest in eigen tuin, ‘dit is geen evenement maar een kermis voor de kleinste onder ons’

Gepubliceerd op 31 juli 2021 om 18:05

Is de alternatieve kinderkermis van Zeilberg in de tuin van CDA-raadslid Benny Munsters een vergunningplichtig evenement?

Hij zelf denkt en zegt zelf van niet. De gemeente Deurne denkt er wel anders over en dreigt het CDA raadslid met een hoge boete.

Dat is toch jammer zegt het CDA-Deurne, het is vooral voor de kinderen in de Zeilberg die al erg lang uitgekeken hebben naar deze feestelijke gebeurtenis. “Wij hebben van verschillende kanten berichten opgevangen over teleurgestelde kinderen en ouders. Daarom hebben we het initiatief genomen om te kijken of we toch iets konden organiseren op een verantwoorde manier en binnen de geldende coronaregels”, zo vertelt Benny Munsters van het CDA.

Draaimolen voor de kleintjes

Hoewel het een kermis wordt in een extreem kleine setting, zullen er alleen attracties te vinden zijn voor de kids. Munsters legt het ook uit: “Er staat deze zaterdag een draaimolen, een luchtkussen, een voetbalspel je kunt blikgooien en natuurlijk het bekende eendjes vissen. Op deze manier willen we de kinderen toch nog het echte kermisgevoel geven dit jaar.”

Coronaregels in acht genomen

De opzet van de kermis is helemaal volgens de geldende coronaregels en zal op een buitenterrein plaatsvinden, namelijk op een privéterrein aan de Blasiusstraat. “Op deze manier hebben we de controle over hoe de kermis zal verlopen en kunnen we goed toezien dat de regels door iedereen worden nageleefd. De Zeilbergse horeca heeft meegeholpen en voor stoelen gezorgd zodat we de ouders een vaste zitplaats kunnen geven”, vertelt Munsters enthousiast. Ook Agrarisch Zeilberg en de Dorpsraad werken mee aan de kermis voor de kleintjes.

Onder de noemer ‘Wanne Kermis’ kunnen de kinderen deze zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur aan de Blasiusstraat 8 in de Zeilberg terecht voor de kinderkermis 

Alleen hangt een dikke schaduw hangt over deze dag, de Gemeente Deurne dreigt met een boete omdat het volgende de geldende coronaregels niet is toegestaan.

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.