Studio 100-acteur opgepakt, verdacht van kindermisbruik

Gepubliceerd op 30 juli 2021 om 23:09

Een Vlaamse studio-100 acteur opgepakt voor kindermisbruik

Een studio-100 acteur die al twintig jaar in tientallen producties van Studio-100 speelde maar ook in Disney producties, is opgepakt vanwege verdenkingen van kindermisbruik. Dit is na heel goed undercoverwerk van de Nederlandse Sven van der Meulen in samenwerking met de Belgische krant Het Laatste Nieuws gebeurd.

Over welke bekende acteur het gaat wordt niet bekendgemaakt. Wel zegt Het Laatste Nieuws dat het een acteur van middelbare leeftijd betreft. De verdachte zou al twintig jaar tal van rollen hebben gespeeld in producties van Studio 100, Disney, VRT en VTM. Studio 100 is het Belgische amusementsbedrijf dat onder andere Samson & Gert, Kabouter Plop, Mega Mindy, K3 en Piet Piraat onder z'n vleugels heeft.


Verborgen camera gebruikt

Met een verborgen camera op zak werd er een gesprek opgenomen met de Vlaamse acteur. Daarin vertelde hij trots dat hij onder andere met minderjarige jongens seks had gehad. Over zijn publieke bekendheid door de rollen die hij speelde in de kinderseries zei hij het volgende: "Sommigen kennen mij, ja. Dat maakt het "seks hebben" misschien wel makkelijker."

Maar het werd nog veel erger: de vlaamse acteur ging eerder in op een uitnodiging van een 10-jarige jongen om hem te ontmoeten in een hotel. Wat de bekende Vlaming niet in de gaten had was dat het jongetje verzonnen was door een undercover team, terwijl hij netjes  kwam opdagen op locatie.

Huiszoeking, telefoon en laptop in beslag genomen

De krant 'Het Laatste Nieuws', dat een onderdeel was van de hele operatie, schrijft dat de acteur inmiddels een verklaring heeft afgelegd aan de Belgische politie: "Volgens wat wij weten heeft hij ontkent tegenover de politie, en heeft daar gezegt dat zijn uitspraken “grootspraak” waren."

Parool weet ook nog te melden dat hij ondanks de verdenkingen toch weer op vrije voeten is, maar dat de politie bij een huiszoeking van de Vlaamse acteur zijn laptop en telefoon in beslag heeft genomen. De onderzoeksrechter zit te wachten op de uitkomst van het onderzoek. De inhoud daarvan ik lijdend. Dat kan soms wel enkele weken duren.

Via chatroom ontmoet

De Nederlandse bekende youtuber Sven van der Meulen, die wel vaker dingen aan de kaak stelt op zijn kanaal Vrije Vogels, kwam de acteur op het spoor via een chatsite. Bullchat, om precies te zijn, een online platform voor te chatten dat zichzelf aanprijst met de woorden 'Free Gay Dating, chat, meet, play'. En daar zegt Het Laatste Nieuws van, dat het een plek waar wel vaker van dit soort criminele activiteiten plaatsvinden.

Van der Meulen wist dit dus, hij maakte een account aan, deed zichzelf voor als pedofiel en kwam in binnen enkele minuten al in contact met iemand die er heel openlijk over sprak "laten we het houden over zaken die het daglicht niet kunnen verdragen". Sven: "Dat bleek de vlaamse acteur te zijn en na heel lang met hem te praten heb ik hem ontmoet."


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.