Oplichters benaderen slachtoffers overstromingsramp Luik

Gepubliceerd op 28 juli 2021 om 11:00

Foto: Liège ©Ap Photo / Valentin Bianchi

Bijna twee weken na de overstromingsramp in Luik en omgeving zijn oplichters op pad

Dat melden de Sudpresse-kranten. Criminelen doen zich voor als monteurs die de elektriciteit en watervoorziening komen vervangen en herstellen. Ze vragen contant geld aan de mensen die zijn getroffen door de overstroming, vervolgens zonder iets te maken verdwijnen ze.

De Waalse intercommunale voor elektriciteits- en gasvoorziening RESA is op de hoogte gesteld van enkele meldingen uit Chênée, de zuidoostelijke deelgemeente van de stad Luik waar de Vesder in de Ourthe stroomt.

Straten werden bij de overstroming van de Vesder gemaakt tot een vuilnisbelt. Het was in Chênée te midden van de watersnood dat ook nog drie huizen uitbrandden, gezien de brandweer niet ter plaatse kon komen.

Veel straten zitten nu al bijna twee weken nog steeds zonder stroom. Een misselijk makende actie van de oplichters zonder enige empathie. Bewoners die vaak hun hele hebben en houden kwijtgeraakt zijn worden zo nog dieper in de put geduwd.

Experten van RESA zijn in de getroffen buurten de afgelopen dagen van deur tot deur gegaan om de schade op te nemen. Oplichters passen dezelfde werkwijze toe. Ze bellen aan en maken bewoners wijs dat ze de elektriciteit komen leggen of herstellen. “Ze vragen daar 500 euro cash voor”, aldus een manager in de Sudpresse-kranten. “RESA vraagt nooit om geld”, benadrukt hij. Als ze het geld in handen hebben, kiezen de oplichters het hazenpad. “De echte RESA-personeelsleden zijn gekleed in bedrijfskleding van RESA en beschikken over een legitimatiebewijs”. Het is niet bekend of de oplichters ook al in andere getroffen gemeenten hun slag slaan.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.