#wijgaannaardenhaag, "demonstreren is een grondrecht"

Gepubliceerd op 26 juli 2021 om 18:47

#wijgaannaardenhaag, voor het tijdelijke Tweedekamer gebouw mag niet worden gedemonstreerd

De Tweede Kamer is aan een verbouwing toe, dus ons Is ons parlement tijdelijk naar een andere plek verhuisd. Wat blijkt? Voor onze nieuwe Tweede Kamer die tijdelijk is mag niet gedemonstreerd worden.

718 miljoen euro gaat deze verbouwing van het Tweede Kamergebouw kosten, maar er is blijkbaar geen geld opzij gezet voor een fatsoenlijke plek, er komt dus geen plek waar je mag laten horen dat je het niet eens bent met het beleid van het parlement. Dat moet anders vinden Tweede Kamerlid Wybren van Haga (Belang van Nederland) en gemeenteraadslid Richard (Hart voor Den Haag): "Demonstratierecht is een fundamenteel recht.”

Van lobbyist Oliver van Loo hebben beide volksvertegenwoordigers gehoord dat er voor het nieuwe Tweede Kamergebouw, anders dan op het Plein, te weinig ruimte is om te demonstreren.
“Kamerleden in hun directe omgeving aanspreken op het beleid dat zij voor het prachtige Nederland uitstippelen, hoort bij een democratie zoals die hoort in Nederland. Het is een kwalijke zaak dat er bij de tijdelijke verhuizing van het parlement niet is gedacht aan hoe het demonstratierecht dichtbij de werkplek van de Kamerleden de komende jaren plaats kan blijven vinden”, aldus Van Haga en De Mos, die via brieven naar de verantwoorlijke ambtenaren verstuurd zijn opheldering willen van niet alleen het kabinet maar ook het stadsbestuur van Den Haag.


"Het is een grondrecht om te kunnen en te mogen demonstreren" aldus Van Haga en De Mos, die willen een oplossing zien om kleinschalige demonstraties en het ontvangen van delegaties voor het nieuwe Tweede Kamergebouw alsnog mogelijk moeten maken. “Er moet laagdrempelig en gemakkelijk contact met volksvertegenwoordigers/ons gelegd kunnen blijven worden. Ook bij het nieuwe Tweede Kamergebouw.”


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.